r
Nosalty Logó

Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    626 micro
  • β-karotin
    1922 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    15 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    251.4 g

Zsír

  • Összesen
    201.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    2362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6693.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    2207 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1403.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11818 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2063 micro
  • Kolin:
    1356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10316 micro
  • α-karotin
    5008 micro
  • β-karotin
    15373 micro
  • β-crypt
    289 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    5167 micro
Összesen 3284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat megtisztítjuk, és egy oldalról fellazítjuk a bőrét, ahova a tölteléket fogjuk tölteni. Ezután besózzuk a húst, és félretesszük.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, a májat elkaparjuk. Vöröshagymát apró kockára vágjuk.
  3. Ha a zsemle átázott, jól kinyomjuk belőle a vizet, és az összes hozzávalóval elkeverjük.
  4. A masszát a combok bőre alá betöltjük, a combok nagyságától függően, tojásnyi tölteléket tegyünk bele.
  5. A maradékot egy tepsi közepére halmozzuk, és a megtöltött combokat köré helyezzük. 1 dl vizet öntünk alá.
  6. Alufóliával lefedjük, és 45 percig 210 fokon sütjük, majd fólia nélkül még 15 percig.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1106
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Ajánló

Krumplipürével, párolt rizzsel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Májjal és sárgarépával töltött csirkecomb
Ligeti Károly 129 recept

Mindig kihívás olyan új ételeket készíteni, amit még nem csináltam, különösen úgy, hogy összerakod a hozzávalókat, betolod a sütőbe, és már csak a végeredménnyel szembesülsz. Igaz, lehet kóstolni a tölteléket mielőtt betöltöd, de megsülve, összesülve csak változik az összhatás. Ez a csirkemájas sárgarépás kakukkfüves töltelék nem igazán különleges, viszont annál finomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...