r
Nosalty Logó

Magyarosított BLT

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Magyarosított BLT
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a körözötthöz

a BLT-hez

Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a körözötthöz

a BLT-hez

Összesen 4415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a körözötthöz

a BLT-hez

Összesen 198 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2756.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1693 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    272.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16540.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    2916 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2695 mg
  • Nátrium
    10156 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1392.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    113 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    802 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1193 micro
  • α-karotin
    614 micro
  • β-karotin
    3439 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 4415 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    692 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

a körözötthöz

a BLT-hez

Elkészítés

a körözötthöz

  1. A feta sajtot reszeljük le, keverjük ki alaposan a vajjal meg a joghurttal.
  2. Reszeljük hozzá a hagymát, fokhagymát, ízesítsük pirospaprikával, köménymaggal, illetve a sóval. Jól keverjük össze.
  3. Kóstoljuk meg, ha szükséges, akkor adjunk hozzá még sót.

a BLT-hez

  1. A sütőt gyújtsuk be 200 C-ra, egy sütőlemezre tegyünk egy sütőrácsot.
  2. Fektessük rá a szalonnaszeleteket. Rakjuk be a forró sütőbe, és süssük pirosra 20-25 perc alatt. Természetesen süthetjük serpenyőben is. Akkor kb. 3-4 perc egy oldal. A felesleges zsírt itassuk fel papírtörlővel.
  3. A salátából tépkedjünk hosszúkás csíkokat, a paradicsomot szeleteljük fel.
  4. Egy szendvicshez kenjünk meg két szelet kenyeret a körözöttel, tegyünk rá kettő bacont, a következő réteg a saláta, és paradicsommal fejezzük be.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 43x30x2.5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3312
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amy Moonrose juhtúrós baconös szendó receptje adta az ötletet ehhez a szendvicshez, ami egy recept ajánló cikkben volt kiemelve. A BLT egy tipikus amerikai szendvics, egy kis körözöttel lehet magyarosítani. A növényi vaj meg joghurt nálam azért kerül szegény körözöttbe, mert tehéntejre érzékenyeknek készítem az ételeket.

Hozzávalók

a körözötthöz

a BLT-hez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...