r
Nosalty Logó

Magyaros őzragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magyaros őzragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 357 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    1682 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 2147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékonyra szeleteljük, majd csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
  3. A céklát, a csemege paprikát és a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk.
  4. A zsírt felforrósítjuk, és a húst hirtelen megpirítjuk benne.
  5. Kiszedjük, és a fennmaradt zsírban megpároljuk a hagymát és a fokhagymát.
  6. Visszatesszük a húst, és megszórjuk pirospaprikával.
  7. Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük sóval, borssal.
  8. Majdnem készre pároljuk, majd hozzáadjuk a céklát és az uborkát.
  9. Hozzáadjuk a tejfölt és az erőspaprikából tetszés szerint, majd még egyszer felfőzzük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 22464
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Ajánló

Petrezselymes burgonya illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept egy 10 kg-os szakácskönyvből való, melynek címe A főzés nagy enciklopédiája (Art Noveau Kiadó). Néhány dolgon változtattam, pl. a főzési idő jóval hosszabb lett, de ez hústól függ. Nem tettem bele étkezési keményítőt, mert jó sűrű szaftja lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...