Magyaros őzragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g őzcomb200 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
42g cékla12 kcal
-
27g csemegeuborka6 kcal
-
33g zöldpaprika5 kcal
-
1 kcal
-
45 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
33g tejföl66 kcal
Összesen
357
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g őzcomb1200 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
251g cékla72 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
6 kcal
-
30g mangalica zsír271 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
2147
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
40.9g őzcomb49 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
10.3g cékla3 kcal
-
6.5g csemegeuborka2 kcal
-
8.2g zöldpaprika1 kcal
-
1.1g hegyes erős paprika0 kcal
-
1.2g mangalica zsír11 kcal
-
12.3g csirke alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
Összesen
87
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 820.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 394 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 237.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
357
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.2 g
Zsír
-
Összesen 93.9 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 997 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4922.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 2363 mg
-
Nátrium 1682 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1427.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 578 micro
Összesen
2147
kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
-
1 kg őzcomb
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db cékla
-
4 közepes db csemegeuborka
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
2 ek mangalica zsír
-
3 dl csirke alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- A húst vékonyra szeleteljük, majd csíkokra vágjuk.
- A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk.
- A céklát, a csemege paprikát és a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk.
- A zsírt felforrósítjuk, és a húst hirtelen megpirítjuk benne.
- Kiszedjük, és a fennmaradt zsírban megpároljuk a hagymát és a fokhagymát.
- Visszatesszük a húst, és megszórjuk pirospaprikával.
- Felöntjük a húslevessel, fűszerezzük sóval, borssal.
- Majdnem készre pároljuk, majd hozzáadjuk a céklát és az uborkát.
- Hozzáadjuk a tejfölt és az erőspaprikából tetszés szerint, majd még egyszer felfőzzük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 22525
- Feltöltés dátuma: 2010. május 21.
Ajánló
Petrezselymes burgonya illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A recept egy 10 kg-os szakácskönyvből való, melynek címe A főzés nagy enciklopédiája (Art Noveau Kiadó). Néhány dolgon változtattam, pl. a főzési idő jóval hosszabb lett, de ez hústól függ. Nem tettem bele étkezési keményítőt, mert jó sűrű szaftja lett.