r
Nosalty Logó

Magyaros karfiolpizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Magyaros karfiolpizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

380
Kalória
21.6g
Fehérje
8.4g
Szénhidrátok
29.7g
Zsír
184.3g
Víz
106.5g
Koleszterin
3.2g
Rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Összesen 1523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5746.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    737.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

A karfiolos alaphoz

  1. A karfiolt apró darabokra bontjuk, finomra daráljuk, majd 5 percig mikróban pároljuk.
  2. Egy konyharuhába öntjük a megpárolt karfiolt, és alaposan kinyomkodjuk a levét. Minél kevesebb nedvesség marad benne, annál ropogósabb lesz a tészta.
  3. A kinyomkodott karfiolt alaposan elkeverjük a tojással, a fűszerekkel, reszelt sajttal és 1 ek. olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a kezünk segítségével kilapítjuk, és egy kb. 32 cm-es pizza formává alakítjuk.
  4. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Közben elkészítjük a paradicsomos szószt.

A feltétekhez

  1. Egy tálba öntjük a darabolt paradicsomot, a paprikakrémet és a fűszereket, majd jól elkeverjük.
  2. A ropogósra sült karfioltésztát megkenjük a paradicsomos alappal, majd megszórjuk reszelt sajttal, a vékony szeletekre vágott lila hagymával és kolbászkarikákkal.
  3. 200 fokon további 20-25 percig sütjük, majd fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence a karfiolpizza! Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom, ezért érdemes egyből dupla adagot csinálni! ;) Nálunk pillanatok alatt elfogyott!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!