r
Nosalty Logó

Magyaros karfiolpizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Magyaros karfiolpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Összesen 1523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5746.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1489 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    2994 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 1523 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    237 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 87 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Elkészítés

A karfiolos alaphoz

  1. A karfiolt apró darabokra bontjuk, finomra daráljuk, majd 5 percig mikróban pároljuk.
  2. Egy konyharuhába öntjük a megpárolt karfiolt, és alaposan kinyomkodjuk a levét. Minél kevesebb nedvesség marad benne, annál ropogósabb lesz a tészta.
  3. A kinyomkodott karfiolt alaposan elkeverjük a tojással, a fűszerekkel, reszelt sajttal és 1 ek. olívaolajjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a kezünk segítségével kilapítjuk, és egy kb. 32 cm-es pizza formává alakítjuk.
  4. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Közben elkészítjük a paradicsomos szószt.

A feltétekhez

  1. Egy tálba öntjük a darabolt paradicsomot, a paprikakrémet és a fűszereket, majd jól elkeverjük.
  2. A ropogósra sült karfioltésztát megkenjük a paradicsomos alappal, majd megszórjuk reszelt sajttal, a vékony szeletekre vágott lila hagymával és kolbászkarikákkal.
  3. 200 fokon további 20-25 percig sütjük, majd fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10571
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 13.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Receptjellemzők

Az elmúlt évek egyik nagy kedvence a karfiolpizza! Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom, ezért érdemes egyből dupla adagot csinálni! ;) Nálunk pillanatok alatt elfogyott!

Hozzávalók

A karfiolos alaphoz

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...