Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
175g karfiol18 kcal
-
63g sárgarépa23 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
500g víz0 kcal
A galuskához
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
Összesen
272
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
700g karfiol70 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2000g víz0 kcal
A galuskához
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Összesen
1086
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
20.9g karfiol2 kcal
-
7.5g sárgarépa3 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.5g tejföl9 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
59.7g víz0 kcal
A galuskához
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
Összesen
32
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 671.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 568 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 4664 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
272
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 67.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1563 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 416 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 2686.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 331 mg
-
Retinol - A vitamin: 393 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 18656 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
1086
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 231 micro
-
β-karotin 557 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
32
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
25 dkg sárgarépa
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 szál petrezselyem
-
2 ek olívaolaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 teáskanál ételízesítő
-
15 dkg tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 l víz
A galuskához
-
1 db tojás
-
5 dkg finomliszt
Elkészítés
A leveshez
- Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát szeljük apróra, a sárgarépát karikázzuk fel.
- Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát csipet sóval, borssal, majd szórjuk meg pirospaprikával (vigyázva, ne égjen meg).
- Tegyük rá a répa karikákat, a fokhagymát és öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a karfiolt szétszedjük.
- A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és tegyük a leveshez, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
- Fedő alatt főzzük közepes lángon, amíg elkészítjük a galuskát és előkészítjük a tejfölt.
- Keverjük össze a tejfölt az egy evőkanál liszttel és keverjük simára egy evőkanál vízzel (így csomómentes lesz).
- Keverjük össze galuskát (a tojást a vajjal, majd a liszttel).
- Ha már forr a leves, szaggassuk bele kiskanállal a galuskát.
- Ha a zöldségek és a galuska is megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest ás fokozatosan keverjük bele az előkészített tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.
- Receptkönyvben: 474
- Tegnapi nézettség: 43
- 7 napos nézettség: 389
- Össznézettség: 117876
- Feltöltés dátuma: 2010. december 14.
Ajánló
A tejfölt érdemes elővenni a hűtőből a főzés megkezdésekor, így nem rántja össze a leves a hideg tejfölt. Ha a tejföl és a liszt összekeverésekor kevés vízzel is összekeverjük, akkor csomómentes lesz, amikor felhasználjuk. Főzés során, vagy tálaláskor lehet bele tenni csípős paprikát. A képen látható leves és galuska teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Leveses család lévén ritka az olyan alkalom, ha főétkezéskor nincs leves. A magyaros karfiollevest jellemzően anyukám szokta készíteni, ez az egyik nagy kedvenc. Természetesen akkor jó, ha "megáll benne a kanál", olyan sűrű.