r
Nosalty Logó

Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Magyaros karfiolleves vajas galuskával - Karfiolleves 6.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 272 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1086 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 32 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4664 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 272 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1563 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2686.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18656 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1086 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    231 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát szeljük apróra, a sárgarépát karikázzuk fel.
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát csipet sóval, borssal, majd szórjuk meg pirospaprikával (vigyázva, ne égjen meg).
  3. Tegyük rá a répa karikákat, a fokhagymát és öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedő alatt pároljuk, amíg a karfiolt szétszedjük.
  4. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra és tegyük a leveshez, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel, majd öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje.
  5. Fedő alatt főzzük közepes lángon, amíg elkészítjük a galuskát és előkészítjük a tejfölt.
  6. Keverjük össze a tejfölt az egy evőkanál liszttel és keverjük simára egy evőkanál vízzel (így csomómentes lesz).
  7. Keverjük össze galuskát (a tojást a vajjal, majd a liszttel).
  8. Ha már forr a leves, szaggassuk bele kiskanállal a galuskát.
  9. Ha a zöldségek és a galuska is megpuhult, húzzuk le a tűzről a levest ás fokozatosan keverjük bele az előkészített tejfölt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk össze.
  • Receptkönyvben: 474
  • Tegnapi nézettség: 43
  • 7 napos nézettség: 389
  • Össznézettség: 117876
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Ajánló

A tejfölt érdemes elővenni a hűtőből a főzés megkezdésekor, így nem rántja össze a leves a hideg tejfölt. Ha a tejföl és a liszt összekeverésekor kevés vízzel is összekeverjük, akkor csomómentes lesz, amikor felhasználjuk. Főzés során, vagy tálaláskor lehet bele tenni csípős paprikát. A képen látható leves és galuska teljes kiőrlésű tönköly liszttel készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Leveses család lévén ritka az olyan alkalom, ha főétkezéskor nincs leves. A magyaros karfiollevest jellemzően anyukám szokta készíteni, ez az egyik nagy kedvenc. Természetesen akkor jó, ha "megáll benne a kanál", olyan sűrű.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...