r
Nosalty Logó

Magyaros burgonyagombóc-leves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Magyaros burgonyagombóc-leves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Burgonyagombóc

475
Kalória
14.6g
Fehérje
60.9g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
479.7g
Víz
52.5g
Koleszterin
8.4g
Rost
8.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Burgonyagombóc

Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Burgonyagombóc

Összesen 1897 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Burgonyagombóc

Összesen 75 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    479.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1892 micro
  • β-karotin
    5410 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1127 micro
Összesen 475 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3519.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1918.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    841 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7569 micro
  • β-karotin
    21641 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    4507 micro
Összesen 1897 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A finomra vágott hagymát egy csipet sóval párolni kezdjük a zsíron, majd hozzáadjuk a karikára vágott zöldségeket, a felkarikázott kolbászt, a zúzott fokhagymát, a hámozott, apró kockára vágott paradicsomot és zöldpaprikát.
  2. Rövid ideig kevergetve pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, és felöntjük a burgonya főzőlével és a vízzel, megszórjuk vágott petrezselyemmel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és pirosarannyal.
  3. Ezután felforraljuk, majd csendes főlés mellett puhára főzzük a zöldségeket, de mielőtt teljesen megpuhulna, belerakjuk a diónyi nagyságú gombócokat.
  4. Ha nem vagyunk teljesen biztosak az állagában, először csak egy gombócot tegyünk bele, ha feljön a víz tetejére, még rövid ideig főzzük, és kész.
  5. Kínálhatunk hozzá tejfölt ízlés szerint.

Burgonyagombóc

  1. Először enyhén sós vízben puhára főzzük a burgonyát, majd leszűrjük, de egy másik edényben felfogjuk a főzőlét, erre szükségünk lesz a levesnél.
  2. A jól lecsepegtetett burgonyát áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk zsírt, a tojást, sót, elkeverjük benne, majd szükség szerinti mennyiségű liszttel összedolgozzuk, hogy formázható legyen.
  3. Végül lisztes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és belerakjuk a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Egyszerű, de nagyszerű rég elfelejtett ízek, a gyerekoromra emlékeztető, habár akkoriban kolbász nemigen volt benne!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!