Magyarica
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
113g finomliszt410 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
20g tejföl40 kcal
A krémhez
-
125g tej70 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
11 kcal
-
31g porcukor121 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
A tetejére
-
25g csokoládé137 kcal
Összesen
1482
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
450g finomliszt1638 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
80g tejföl158 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
46 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A tetejére
-
100g csokoládé546 kcal
Összesen
5924
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
24.1g finomliszt88 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
A krémhez
-
26.7g tej15 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
6.7g porcukor26 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
2.7g étcsokoládé15 kcal
A tetejére
-
5.3g csokoládé29 kcal
Összesen
316
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 921.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
1482
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 259.4 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 656 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3686.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 999 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 460 mg
-
Foszfor 1406 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 804.3 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 231.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1828 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 1758 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 843 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 639 micro
Összesen
5924
kcal
- 7% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése: keverjük össze a lisztet az összes száraz hozzávalóval, majd adjuk hozzá a többit. Alapos összedolgozás után egy kissé ragadós tésztát fogunk kapni, ezt csomagoljuk folpackba, és legalább fél órát pihentessük a hűtőszekrényben.
- Osszuk fel hat, nagyjából egyenlő részre a tésztánkat, és nyújtsuk ki 3-5 mm vastagra. Mindig lisztes kézzel, lisztezett gyúródeszkán, lisztezett sodrófával dolgozzunk, mert a tészta ragad. Egy-egy lap mérete kb 20 x 30 cm lesz.
- Tegyük sütőpapírra egyesével a tésztalapokat, és sütőlapon, vagy tepsi hátán süssük őket előmelegített sütőben 5-7 percig.
- A krém elkészítése: kis adag tejet keverjük simára a lisztből, kakaóból és cukorból álló keverékkel, majd adjuk hozzá a maradék tejet és folyamatos kevergetés mellett kezdjük el főzni. Nagyjából olyan, mintha pudingot készítenénk. Amikor már kezd sűrűsödni, adjuk hozzá a kisebb darabokra tördelt csokoládét és a vajat, és jó alaposan főzzük össze a krémet.
- A csokoládémáz: hagyományos csokoládémáz, mely ét tortabevonóból és kevés vajból áll. A tortabevonót kevés vaj hozzáadásával vízfürdőben felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a lent leírt módon összeállított sütemény tetejét. Használhatunk előre csomagolt, vízfürdőben, vagy mikrohullámú sütőben felolvaszható bevonót is. (Márkát szándékosan nem írok...)
- A sütemény összeállítása: osszuk gondolatban öt nagyjából egyenlő részre a krémet. Legalulra tegyünk egyet a tésztalapok közül, és kenjünk rá egy adag hideg krémet. Rétegezzük tovább úgy, hogy legfelülre egy tésztalap kerüljön. Erre kenjük a csokoládémázat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 74
- Össznézettség: 29724
- Feltöltés dátuma: 2012. január 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A receptet eredetileg egy horvát receptoldalon találtam karácsony után - mikor máskor találjon meg az ember lánya egy karácsonyi süteményt, ha nem ünnepek után. A neve keltette fel a figyelmemet - Mađarica, vagyis magyar nő. A krém mennyiségétől eltekintve, ami az eredeti receptben az itt leírtak duplája volt, jónak tűnt, úgyhogy nekiláttam. A süti elkészítéséhez laktózmentes, és hagyományos tejtermékek egyaránt használhatók. Babrás, de megéri.