Magvas kifli kovásszal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
67g kovász121 kcal
-
150g kenyérliszt bl80542 kcal
-
100g víz0 kcal
-
2 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
7g lenmag36 kcal
-
5g szezámmag27 kcal
-
31 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
200g kovász364 kcal
-
450g kenyérliszt bl801625 kcal
-
300g víz0 kcal
-
5 kcal
-
7g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
16g napraforgómag93 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
19.2g kovász35 kcal
-
43.1g kenyérliszt bl80156 kcal
-
28.7g víz0 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
1.9g lenmag10 kcal
-
1.3g szezámmag8 kcal
-
1.5g napraforgómag9 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2966 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 2338 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 125.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 43.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8898 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 321 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 7013 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 376.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 290 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 569 micro
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 852.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 672 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
45 dkg kenyérliszt bl80
-
3 dl víz
-
5 g friss élesztő
-
1 tk só
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 ek olívaolaj
-
2 ek lenmag
-
2 ek szezámmag
-
2 ek napraforgómag
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A langyos vízben elkeverjük a kovászt, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 15 percre félretesszük.
- A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a magvakat, a sót, az olívaolajat és a kovászt. Összedolgozzuk, majd 10 perc alatt hólyagos tésztát dagasztunk.
- Gondolatnyi olívaolajjal kikenjük a dagasztótálat, a tészta tetejét is átkenegetjük, majd letakarva, huzatmentes helyen minimum a duplájára -de inkább kicsit nagyobbra- kelesztjük (nekem 3 óra volt).
- Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és elosztjuk hat egyenlő részre.
- Minden adag tésztát cipóvá formázunk, de nem gyúrjuk, hogy levegős és lágy maradjon.
- A cipókat gyors mozdulatokkal kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyomkodjuk, húzogatjuk (továbbra is vigyázva a tésztában lévő levegőre). Ezután a kerek lapokat feltekerjük, kissé megsodorjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé fektetjük.
- A kifliket konyharuhával letakarva huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük (nekem fél óra volt).
- Közben bemelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- A kifliket megspricceljük kevés vízzel, meghintjük lenmaggal és sóval, majd 35-40 perc alatt kisütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x2
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4866
- Feltöltés dátuma: 2013. február 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Folyton a kovászos recepteken agyalok. Ez a kifli második nekifutásra lett ilyen. Az első kissé sűrű lett... Azt hiszem fokhagymás olajon pirítva téliesített panzanellában fogja végezni. :D Szóval nem vész kárba, meg tapasztalatnak is jó volt. Abba nem tettem élesztőt, viszont volt még benne pluszban rozsliszt. Vélhetően a sok mag miatt is nem tudott úgy megkelni a tészta, ahogy szerettem volna. Rásegítettem hát egy csipet élesztővel, elsősorban a biztonság kedvéért. Nagyon könnyű, levegős tésztájú, ropogós héjú kiflik lettek. Még van belőle, mert igazából vacsorához sütöttem, de egyet már betermeltünk sült zsírral (oldalas sütésből), lilahagymával és paradicsommal. Muszáj volt lemeózni. :D A kelesztési idők változhatnak más-más kovászt használva. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/