r
Nosalty Logó

Magvas kifli kovásszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Magvas kifli kovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8898 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    7013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 2408 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben elkeverjük a kovászt, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 15 percre félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a magvakat, a sót, az olívaolajat és a kovászt. Összedolgozzuk, majd 10 perc alatt hólyagos tésztát dagasztunk.
  3. Gondolatnyi olívaolajjal kikenjük a dagasztótálat, a tészta tetejét is átkenegetjük, majd letakarva, huzatmentes helyen minimum a duplájára -de inkább kicsit nagyobbra- kelesztjük (nekem 3 óra volt).
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és elosztjuk hat egyenlő részre.
  5. Minden adag tésztát cipóvá formázunk, de nem gyúrjuk, hogy levegős és lágy maradjon.
  6. A cipókat gyors mozdulatokkal kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyomkodjuk, húzogatjuk (továbbra is vigyázva a tésztában lévő levegőre). Ezután a kerek lapokat feltekerjük, kissé megsodorjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé fektetjük.
  7. A kifliket konyharuhával letakarva huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük (nekem fél óra volt).
  8. Közben bemelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  9. A kifliket megspricceljük kevés vízzel, meghintjük lenmaggal és sóval, majd 35-40 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4866
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Folyton a kovászos recepteken agyalok. Ez a kifli második nekifutásra lett ilyen. Az első kissé sűrű lett... Azt hiszem fokhagymás olajon pirítva téliesített panzanellában fogja végezni. :D Szóval nem vész kárba, meg tapasztalatnak is jó volt. Abba nem tettem élesztőt, viszont volt még benne pluszban rozsliszt. Vélhetően a sok mag miatt is nem tudott úgy megkelni a tészta, ahogy szerettem volna. Rásegítettem hát egy csipet élesztővel, elsősorban a biztonság kedvéért. Nagyon könnyű, levegős tésztájú, ropogós héjú kiflik lettek. Még van belőle, mert igazából vacsorához sütöttem, de egyet már betermeltünk sült zsírral (oldalas sütésből), lilahagymával és paradicsommal. Muszáj volt lemeózni. :D A kelesztési idők változhatnak más-más kovászt használva. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...