Magos-zsályás formakenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1153
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
218
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1045.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.3 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6272.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 1281 mg
-
Nátrium 4314 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 225.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
1153
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1192.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 820 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
Kovász
-
2 dkg friss élesztő
-
10 dkg tönkölybúza liszt
-
1 dl víz
Kenyértészta
-
8 dkg tönkölybúza liszt
-
2 ek tejföl
-
1 teáskanál zsálya
-
0.5 dl víz
-
1 ek só
Elkészítés
Kovász
- A kovászt előző este elkészítjük. A langyos vízbe belemorzsoljuk a kovászt, és elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és azzal is összedolgozzuk.
- Frissen tartó fóliával letakarjuk, és 8 órát (1 éjszakát) pihenni hagyjuk.
- A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet, valamint a búzasikért. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a magokat és a sót, összekeverjük.
- Következő lépésként a nedves hozzávalókat dolgozzuk a lisztes keverékhez, azaz a tejfölt, a vizet és kovászunkat. Alaposan kidagasztjuk, ezután pedig 1 órát kelesztjük meleg helyen.
- Ha megkelt a kenyerünk, újra alaposan átgyúrjuk, és tetszőleges formájúra alakítjuk (én ezúttal a zsemlerózsát választottam), és másodjára is kelesztjük legalább 30 percet.
- Ezután lekenjük tojással, és megszórjuk tetszőleges magokkal.
- 190 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 745
- Feltöltés dátuma: 2014. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A legjobban bevált kenyérreceptemet szeretném most megosztani veletek. Ismeritek az olyan kenyeret, aminek ha benyomod a belsejét visszaugrik, kissé nedves, és közben finom, fűszeres illatot áraszt? Ez éppen olyan, csodás illatú és állagú házi kenyér! :)