Magos-céklás zöldségek csirkemellel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Zöldségköret
-
126g cékla36 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
75g feta sajt199 kcal
-
12g napraforgómag70 kcal
-
5g lenmag27 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sült csirkemellkockák
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Bazsalikomos saláta
-
200g jégsaláta27 kcal
-
150g paradicsom27 kcal
-
10g lenmag53 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
Összesen
1652
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Zöldségköret
-
251g cékla72 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
150g feta sajt398 kcal
-
24g napraforgómag140 kcal
-
10g lenmag53 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sült csirkemellkockák
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Bazsalikomos saláta
-
400g jégsaláta53 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
20g lenmag107 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
Összesen
3300
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Zöldségköret
-
9.3g cékla3 kcal
-
14.9g burgonya9 kcal
-
7.4g cukkini1 kcal
-
5.6g feta sajt15 kcal
-
0.9g napraforgómag5 kcal
-
0.4g lenmag2 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
3.7g víz0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
Sült csirkemellkockák
-
18.6g csirkemellfilé22 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g garam masala0 kcal
Bazsalikomos saláta
-
14.9g jégsaláta2 kcal
-
11.2g paradicsom2 kcal
-
0.7g lenmag4 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g sárgarépa2 kcal
Összesen
123
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 81.4 g
Zsír
-
Összesen 121.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3285.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 1215 mg
-
Nátrium 1132 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 946.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 833 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 315 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 2635 micro
-
β-karotin 7279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 3023 micro
Összesen
1652
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 162.8 g
Zsír
-
Összesen 243 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6571.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 584 mg
-
Foszfor 2430 mg
-
Nátrium 2264 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1893.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1666 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 85 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 5269 micro
-
β-karotin 14557 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 6046 micro
Összesen
3300
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 542 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 288 micro
-
Lut-zea 225 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Zöldségköret
-
1 közepes db cukkini
-
3 ek napraforgómag
-
1 ek lenmag
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 dl víz
-
1 kávéskanál köménymag
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Sült csirkemellkockák
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Bazsalikomos saláta
-
1 közepes fej jégsaláta
-
3 közepes db paradicsom
-
2 ek lenmag
-
2 közepes db sárgarépa
Elkészítés
Zöldségköret
- Meghámozzuk a zöldségeket, apró darabokra vágjuk őket (a szükséges "egyéni" sütési idővel arányosan a krumplit nagyobbacska, a cukkinit közepes, a céklát pedig kisebb kockákra), majd egy szűrőtálba tesszük, és leöblítjük őket. A feta sajtot is felvágjuk nagyon pici darabokra, majd félretesszük.
- A tiszta zöldségdarabkákat egy keverőtálba tesszük, ráöntjük az olajat, a vizet, fűszerezzük, majd rászórjuk a magokat is.
- A következő lépésben két opció közül lehet választani: 1. A zöldségekhez hozzáadjuk a feta sajtot, sütőzacskóba öntjük, tepsibe tesszük, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Javaslom, hogy legkésőbb 40 perc lejárta után öntsük bele óvatosan a zöldségeket a tepsibe, és pirítsuk még legalább 10-15 percig. Arra figyeljünk, hogy a cékla nem puhul meg annyira (és talán ettől igazán jó), úgyhogy elsősorban a krumplin teszteljük, hogy kész van-e már az ételünk. 2. A zöldségeket a fetasajttal egy nagy teflonos serpenyőbe (vagy wokba, kinek hogy) öntöm, és először nagy lángon, időnként megkeverve 15 percig, majd kis lángon, fedővel, időről időre a zöldségeket óvatosan megforgatva sütjük/pároljuk addig, ameddig kész nem lesz. :) Nekem kb. összesen 30 perc így. Tipp: az utosó 5 percben már ne tedd vissza a fedőt, hadd piruljon még valamennyit. Én a 2. verziót preferálom, de csak azért, mert így gyorsabb egy picit (hamarabb lehet belőle enni :)).
Sült csirkemellkockák
- Amíg rotyog a zöldség az egyik serpenyőben, addig megmossuk, és felkockázzuk a csirkemellet, majd fűszerezzük. Személy szerint a sütésálló fűszereket én jobban szeretem még a nyers húson kézzel eloszlatni, mert egyrészt ez egy vicces elfoglaltság a maga módján (komolyan), másrészt így megvan bennem annak a tudata, hogy kb. egyenlő arányban részesül minden húskocka a fűszerekből. De ez szokás kérdése, minden bizonnyal elég akkor is a fűszereket rászórni, amikor már feltettük sülni a húst.
- Egy teflonos serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobáljuk a húst, fűszerezzük, ha addig még nem tettük meg, és állandó kevergetés mellet megsütjük. Szerintem úgy jó ez a rendkívül primitív sütési módszer, ha a kifehéredés után még egy kicsit (nem sokat) pirítjuk a húst, intenzívebb íze lesz.
- Ennyi. :)
Bazsalikomos saláta
- Megmossuk a salátaleveleket és a paradicsomot. A répát meghámozzuk, és megmossuk. A salátát ízlés szerinti méretre tépkedjük, a paradicsomot kis kockákra vágjuk, a répát lereszeljük. Ezeket mind összekutyuljuk.
- A friss bazsalikomot, ha azt használunk, apróra vágjuk, és összekeverjük a zöldségekkel. Szárított bazsalikomot nem kell darabolni, azt csak szórjuk. :) A salátához hozzáadjuk a lenmagot, azzal is összekeverjük.
- Ezek után én még szoktam egy kis borsot tenni rá, lehet sózni, esetleg fokhagyma granulátumozni, ha valaki szereti. Nekünk általában elég a bazsalikom egy kis borssal.
- Eztán már csak tálalni kell. Jó étvágyat! :)
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9858
- Feltöltés dátuma: 2014. február 17.
Ajánló
Tipp: Ha valaki szereti a mozzarellagolyókat, bátran tegyen azt is a salátához. A hús fűszerezését pedig alakítsa mindenki az ízléséhez. Én most garam masala lázban égek épp, ezért írtam ezt, de klassz lehet egy egyszerű fokhagymás fűszerkeverékkel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gombhoz keresett kabát: vásárlás közben megláttam egy nagy láda céklát, és hirtelen legyőzhetetlen vágyat éreztem egy jó kis céklás valami iránt. Megvettem, hazafelé átgondoltam, hogy az otthoni alapanyagokból milyen körítést lehetne összedobni a céklához, és ez lett belőle. Férfiak is megeszik - tapasztalat. :)