Máglyarakás szikkadt kalácsból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Molnár Erika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
700
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
300g kalács1101 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
-
600g tej336 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
210g cukor813 kcal
-
1500g alma702 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
50g dió327 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
5591
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
8.4g kalács31 kcal
-
8.4g sárgabaracklekvár23 kcal
-
16.8g tej9 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
41.9g alma20 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Összesen
156
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 21.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 602 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.8 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 202.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
700
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.2 g
Zsír
-
Összesen 174.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4815.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 1390 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 307 mg
-
Foszfor 1358 mg
-
Nátrium 1545 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 934.5 g
-
Cukor 671 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1623 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1068 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 603 micro
-
Kolin: 1066 mg
-
Retinol - A vitamin: 1016 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 507 micro
-
β-crypt 183 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1975 micro
Összesen
5591
kcal
- 3% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sárgabaracklekvár
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db tojás
-
21 dkg cukor
-
8 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dkg dió
-
10 dkg mazsola
-
5 ek porcukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A tejet fölforraljuk, és langyosra hűtjük. Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A vajból kb. 5 dkg-t egy serpenyőben felolvasztunk. Rádobjuk az almát, rászóunk6 dkg kristálycukrot, ráfacsarjuk a fél citrom levét, és többször átforgatva puhára pároljuk. Amikor elkészült, őrölt fahéjjal ízesítjük, és félretesszük, hogy teljesen lehűljön.
- Egy tepsit a maradék vajjal alaposan körbekenünk. A kalácsot kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk, szorosan egymás mellé fektetjük őket a tepsiben, miközben közé szórjuk a mazsola felét.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a 10 dkg kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citrom héjával, és fölengedjük a langyos tejjel.
- Amikor teljesen fölolvadt a massza, akkor egyenletesen a kalács szeletekre öntjük, majd a szeleteket alaposan lenyomkodjuk a tepsibe.
- Megkenjük a tetejét kb. 10 evőkanál baracklekvárral, megszórjuk 5 ek kristálycukorral elkevertdarált dióval. A kihűlt, párolt almát szeletenként a tetejére rakjuk, majd megkenjük az alma tetejét ismét kb. 10 evőkanál baracklekvárral, rászórjuk a mazsola másik felét, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A tepsit kivesszük, a hőfokot 170 fokra mérsékeljük.
- Elkészítjük a tojáshabot. A tojások fehérjét a 4 ek porcukorral, a citrom kifacsart levelével nagyon kemény habbá verjük. Amikor már jó kemény a hab, akkor 4 evőkanál baracklekvárt is beledolgozunk.
- Most a habot egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és kicsit „föltüskézzük”. Vékonyan megszórjuk 1 ek porcukorral, és 170 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 372
- Tegnapi nézettség: 108
- 7 napos nézettség: 538
- Össznézettség: 193408
- Feltöltés dátuma: 2012. január 15.
Ajánló
Egy tartalmas egytálétel után, ebéd utáni desszertként ...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Molnár Erika
10 recept
Világ életemben, nagyon szerettem, de sokszori próbálkozásom ellenére sem voltam soha megelégedve a végeredményemmel. Aztán egy kolléganőm nagymamájához fölugrottunk látogatóba, és a Nagyikája éppen ezt készítette. Ínycsinklandozó illatok keringtek a lakásába lépve ... Hát nem csak az illata, hanem az íze is csodálatos! Most már e tökéletes recept birtokában, nekem is sikerült a csoda!