Máglyarakás Bujtikától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
766
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
4582
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 41.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 745.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.8 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 142.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
766
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96 g
Zsír
-
Összesen 249.9 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 660 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4470.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1202 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 1278 mg
-
Nátrium 1401 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.6 g
-
Cukor 278 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 853.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1094 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 676 micro
-
Kolin: 645 mg
-
Retinol - A vitamin: 1020 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1097 micro
Összesen
4582
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kalácsot felszeleteljük, és egy mély tálba tesszük.
- A tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a tejet összekeverjük, és e felvágott kalácsra öntjük. Egy kis ideig pihenni hagyjuk.
- Közben a diót megcukrozzuk. A tepsit zsírral és zsemlemorzsával kikenjük. Az almát meghámozzuk.
- Ezután a tepsibe öntjük a kalácsmassza felét, és cukrozott diót szórunk rá. Majd ismét a kalácsmassza következik. Erre is szórunk a dióból.
- Ezután rászeleteljük az almát, és erre is teszünk diót. Majd 180 fokos sütőbe tesszük kb 20 percre. Ha közben nagyon pörkölődik a dió a tetején, egy kis tejjel meglocsoljuk.
- 3 db tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral habosra keverünk, és mikor már kemény, 3 evőkanál barackízt keverünk hozzá.
- A habot habzsákba töltjük, és a 20 perc után kivett tepsi tetejére halmokat nyomunk. Visszatoljuk a sütőbe, de a hőfokot levesszük 100-120 fokra. Mikor már szép piros a teteje, akkor van kész.
- Melegen és hidegen egyaránt finom!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14654
- Feltöltés dátuma: 2014. február 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Tegnap a pince pakolás közben a szemem elé került egy kosár alma. Eszembe jutott, hogy milyen régen csináltam ezt a finom édességet.