r
Nosalty Logó

Máglyarakás Bujtikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás Bujtikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    249.9 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cukor
    278 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    676 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1097 micro
Összesen 4582 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot felszeleteljük, és egy mély tálba tesszük.
  2. A tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a tejet összekeverjük, és e felvágott kalácsra öntjük. Egy kis ideig pihenni hagyjuk.
  3. Közben a diót megcukrozzuk. A tepsit zsírral és zsemlemorzsával kikenjük. Az almát meghámozzuk.
  4. Ezután a tepsibe öntjük a kalácsmassza felét, és cukrozott diót szórunk rá. Majd ismét a kalácsmassza következik. Erre is szórunk a dióból.
  5. Ezután rászeleteljük az almát, és erre is teszünk diót. Majd 180 fokos sütőbe tesszük kb 20 percre. Ha közben nagyon pörkölődik a dió a tetején, egy kis tejjel meglocsoljuk.
  6. 3 db tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral habosra keverünk, és mikor már kemény, 3 evőkanál barackízt keverünk hozzá.
  7. A habot habzsákba töltjük, és a 20 perc után kivett tepsi tetejére halmokat nyomunk. Visszatoljuk a sütőbe, de a hőfokot levesszük 100-120 fokra. Mikor már szép piros a teteje, akkor van kész.
  8. Melegen és hidegen egyaránt finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14669
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap a pince pakolás közben a szemem elé került egy kosár alma. Eszembe jutott, hogy milyen régen csináltam ezt a finom édességet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...