Máglyarakás Anett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
377
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2265
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
115
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 840.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 151.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
377
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 750 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5043.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 1305 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 874 mg
-
Nátrium 2516 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 351.1 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 909.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 491 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 520 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 97 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1207 micro
Összesen
2265
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
8 db kifli
-
5 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 közepes db alma
-
fahéj ízlés szerint
-
4 db tojás
-
1 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- Karikára vágjuk a kifliket. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és felszeleteljük. Szétválasztjuk a tojásokat.
- A tejet megmelegítjük egy kissé, beleteszünk egy vaníliás cukrot (aki édesebben szeretné, tegyen hozzá még cukrot), és a tojássárgájához adagolva hozzáadjuk. Ráöntjük a kiflikre a tejet.
- Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, majd beletesszük a tejben megáztatott kiflit, ráhalmozzuk az alma karikákat. Keverjünk egy kevés fahéjhoz porcukrot, ízlés szerint, és szórjuk meg vele az alma tetejét.
- Tegyük a sütőbe 15 percre 180 fokra, aztán verjük fel a tojásfehérjét, keverjünk bele óvatosan egy kanál lekvárt, és kenjük rá a máglyarakásra, és addig süssük még, amíg megpirul a teteje.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 17491
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nem készítek nagyon édesre semmilyen desszertet, így aki az életet édesen szereti, a tejbe még tehet cukrot ízlésének megfelelően.