r
Nosalty Logó

Máglyarakás Anett konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás Anett konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 377 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5043.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1305 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    2516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 2265 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karikára vágjuk a kifliket. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és felszeleteljük. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A tejet megmelegítjük egy kissé, beleteszünk egy vaníliás cukrot (aki édesebben szeretné, tegyen hozzá még cukrot), és a tojássárgájához adagolva hozzáadjuk. Ráöntjük a kiflikre a tejet.
  3. Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal, majd beletesszük a tejben megáztatott kiflit, ráhalmozzuk az alma karikákat. Keverjünk egy kevés fahéjhoz porcukrot, ízlés szerint, és szórjuk meg vele az alma tetejét.
  4. Tegyük a sütőbe 15 percre 180 fokra, aztán verjük fel a tojásfehérjét, keverjünk bele óvatosan egy kanál lekvárt, és kenjük rá a máglyarakásra, és addig süssük még, amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 17474
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem készítek nagyon édesre semmilyen desszertet, így aki az életet édesen szereti, a tejbe még tehet cukrot ízlésének megfelelően.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...