r
Nosalty Logó

Madeleine sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Az élet ízei
Madeleine sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

előkészület

tészta készítése

sütés

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

előkészület

tészta készítése

sütés

Összesen 3958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

előkészület

tészta készítése

sütés

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68 g

Zsír

  • Összesen
    169.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4320.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.8 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1518 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 3958 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

előkészület

tészta készítése

sütés

Elkészítés

előkészület

  1. Melegítsük elő a sütőt 240 Celsius-fokra.
  2. Egy kis serpenyőben olvasszuk fel a 30g vajat, felével kenjük meg a sütőformát, és rakjuk a hűtőbe néhány percig. Ezután a maradék vajat is kenjük rá, és szórjuk ki liszttel, majd tegyük félre a sütőformát.

tészta készítése

  1. Olvasszuk meg a 150 g vajat egy kis serpenyőben, és főzzük addig, amíg elkezd barnulni. Tegyük félre a serpenyőt.
  2. Szitáljuk össze a lisztet és a sütőport, majd ismételjük meg a műveletet. Keverjük össze a citromhéjat és a cukrot egy nagy edényben, és adjuk hozzájuk a tojást. Habverő segítségével verjük fel a cukrot és a tojást addig, amíg az oldat halvány színű nem lesz és szalagokban nem nyúlik a habverő kiemelésekor. Keverjük bele a tejet. Adjuk hozzá a lisztet, és egy gumispatulával óvatosan keverjük el.
  3. Az elkészült tésztából két kanállal tegyünk át az olvasztott vajba, és kavarjuk el egyenletesen. Az így kapott oldatot töltsük vissza a tésztába. Takarjuk le az edényt, és minimum egy órára tegyük hűtőbe.

sütés

  1. A tésztát tegyük egy nagyobb, sima végű habzsákba, és könnycsepp alakban nyomjuk a tésztát a sütőformába úgy, hogy a forma felét töltse csak ki. Tegyük a sütőformát a sütőbe 6 percre, ezután csökkentsük a hőmérsékletet 200 Celsius-fokra, és hagyjuk ott, amíg a sütik aranybarnák lesznek (még 3-4 perc).
  2. Mikor a süti kinőnek a formából és aranybarnák lesznek, vegyük ki őket a sütőből. Fogyaszthatjuk melegen vagy szobahőmérsékletűre hűtve is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 169
  • Össznézettség: 56094
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madeleine sütemény
Az élet ízei 5 recept

Az élet ízei egy szenvedélyes, kulináris, a főzés iránti szerelemmel teli film.

Hozzávalók

előkészület

tészta készítése

sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...