Madártej 8. - fahéjas-mazsolás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
AGI-22
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
250g tej140 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
19 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A tetejére
Összesen
320
kcal
- 14% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
1000g tej560 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A tetejére
Összesen
1281
kcal
- 14% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
74.2g tej42 kcal
-
16.3g tojás21 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A tetejére
Összesen
96
kcal
- 14% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 328 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
320
kcal
- 14% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.6 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2672.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1312 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.9 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 157.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 576 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 983 micro
Összesen
1281
kcal
- 14% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 l tej
-
4 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál finomliszt
A tetejére
-
5 dkg mazsola
Elkészítés
A tésztához
- Feltesszük a tejet forrni, s közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével.
- A felforrt tejbe kanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk, a másik oldalát is 1 percig főzzük.
- A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe.
- A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük és hozzáöntjük a tejhez, majd gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük (de nem forraljuk fel!).
- Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat, s végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6779
- Feltöltés dátuma: 2011. június 27.
Ajánló
Fogyókúrázóknak, diétázóknak, cukorbetegeknek a következőt ajánlom. A cukrot helyettesítsék bármelyik édesítőszerrel (nyírfacukor, xilit, stb.). A finomlisztet pedig zabliszttel vagy zabpehelyliszttel helyettesítsék. Aki nem szereti a mazsolát, az ne tegyen rá. A fahéj helyett akár kakaóval is megszórhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
AGI-22
12 recept
Gyerekeimnél voltam látogatóban, amikor a lányom madártejet kért tőlem. (Ezőzőleg már legalább 15 éve nem főztem.) Így hát telefonos segítséget kértem a Mamától. Ez alapján készítettem el a fotón látható madártejet.