r
Nosalty Logó

Madárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bebe1015
Madárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 1262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 5053 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6240.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    734 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    3048 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    823 micro
  • Kolin:
    1096 mg
  • Retinol - A vitamin:
    918 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1517 micro
Összesen 5053 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2 dl cukros tejben megfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojás sárgákat, kevés langyos tejben felolvasztott sót és a többi cukrot és még annyi tejet, hogy megfelelő keménységű kelt tésztát kapjunk. Mikor összeállt a tészta beledolgozzuk az olvasztott vajat (vagy margarint). Mikor elvállik a táltól és a kezünktől is, simára formázzuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, átgyúrjuk és nyújtódeszkán négy felé vágjuk.
  4. Sodorjuk, és 6-7 dkg-os darabokat vágunk belőle. Ezeket a darabkákat átgömbölyítjük úgy, hogy annyi darab legyen, hogy megteljen a muffinsütő.
  5. Mirevégzünk, az elsőt nyújthatjuk is kerek formára. (Ha jól ki van dolgozva a tészta nem kelllisztezni a deszkát, nemragad oda.) A kerek formára nyújtott tésztát felsodorjuk és szépen sorban félretesszük.
  6. Mire ezzel is végzünk, az elejepihen annyit, hogy lehet formázni. Ez abból áll, hogy a sodorintásból mintha egy gyöcsöt kötnénk úgy, hogy a vége így kiálljon(lásd a képet), mint a madárkának a kicsi feje.
  7. Kizsírozott tepsibe rakjuk, mikor kész, felkavart tojással megkenjük a tetejét és ismét kelesztjük.
  8. Előmelegített sütőben, 180 fokon légkeverésen sütjük. (Mivel elfelejtettem mérni, hogy mennyi idő alatt sültek meg a madárkáim, a megadott idő erősen körülbelüli.)

A kenéshez, szóráshoz

  1. A felkavart tojással megkenejük a tetejét, mielőtt ismét kelesztenénk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14089
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 23.

Ajánló

Lehet kicsit hosszadalmasnak tűnik, ahogy leírtam, de akinek jó a sütője és szeret sütögetni, sőt még a család is szereti a finom péksüteményeket, érdemes kipróbálni. 12 db 8 dkg-os és 12 db 5 dkg-os golyó lett belőe, amiből formáztam a madárkákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Madárkák
Bebe1015 1 recept

Ez a süti Szintia brióstésztájából indult, csak kicsit növeltem az adagot, a tetejét megszórtam kristálycukorral, de ennek az lett az eredménye, hogy kissé beleragadtak a sütőbe a madárkáim.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...