Madárka 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
435
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2612
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
435
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.8 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1796.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 752 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 441.7 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 125.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 419 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2612
kcal
- 10% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az átszitált liszthez adjuk a 1,5 dl tejjel és 1 ek cukorral felfuttatott élesztőt, a 1,5 dl tejben feloldott 3 ek cukrot, a felolvasztott margarint, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk.
- Úgy 1- 1,5 óráig kelesztjük /fél óránként átgyúrhatjuk, így lazább lesz a szerkezete/, kiborítjuk a nyújtódeszkára, nyolcfelé vágjuk.
- Egy részt kisodrunk, melyet megint kettévágunk, és "meggörcsöljük" /a sodrott rúd vágott fele legyen alul/.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk tisztes távolságra, megkenjük a felvert tojással, és a "csőre" két oldalára 1-1 szem mazsolát nyomunk.
- Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5207
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.
Ajánló
Vetekszik bármelyik péksüteménnyel, kalácsszerű és olyan "rájárós" süti.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Amikor gyermekeim kicsik voltak, nagyon gyakran megsütöttem, mert reggelire, vacsorára, uzsonnára, tej, kakaó, tea mellé kitűnő volt, és szerették.