r
Nosalty Logó

Madárka 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Madárka 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2612 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 435 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2612 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált liszthez adjuk a 1,5 dl tejjel és 1 ek cukorral felfuttatott élesztőt, a 1,5 dl tejben feloldott 3 ek cukrot, a felolvasztott margarint, egy csipet sót, és alaposan összedolgozzuk.
  2. Úgy 1- 1,5 óráig kelesztjük /fél óránként átgyúrhatjuk, így lazább lesz a szerkezete/, kiborítjuk a nyújtódeszkára, nyolcfelé vágjuk.
  3. Egy részt kisodrunk, melyet megint kettévágunk, és "meggörcsöljük" /a sodrott rúd vágott fele legyen alul/.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk tisztes távolságra, megkenjük a felvert tojással, és a "csőre" két oldalára 1-1 szem mazsolát nyomunk.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5196
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.

Ajánló

Vetekszik bármelyik péksüteménnyel, kalácsszerű és olyan "rájárós" süti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor gyermekeim kicsik voltak, nagyon gyakran megsütöttem, mert reggelire, vacsorára, uzsonnára, tej, kakaó, tea mellé kitűnő volt, és szerették.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...