Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukorbetegeknek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
83 kcal
-
13g rizsliszt46 kcal
-
13g erythritol0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g margarin36 kcal
Töltelék
-
63g tehéntúró92 kcal
-
50g tej28 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
8g erythritol0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
50g eper15 kcal
-
63g rebarbara10 kcal
Összesen
382
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
332 kcal
-
50g rizsliszt183 kcal
-
50g erythritol0 kcal
-
5g sütőpor3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g margarin143 kcal
Töltelék
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g tej112 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
30g erythritol0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
200g eper60 kcal
-
250g rebarbara39 kcal
Összesen
1524
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
27 kcal
-
4g rizsliszt15 kcal
-
4g erythritol0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g margarin12 kcal
Töltelék
-
20.1g tehéntúró29 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
2.4g erythritol0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
-
16.1g eper5 kcal
-
20.1g rebarbara3 kcal
Összesen
123
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1230.6 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 146.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
382
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.7 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4922.5 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1054 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1518 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 154.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 587.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 461 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
1524
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.1 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
-
5 dkg rizsliszt
-
5 dkg erythritol
-
5 g sütőpor
-
0.5 kk szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
2 dkg margarin
Töltelék
-
25 dkg tehéntúró
-
2 dl tej
-
1 db tojás
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 dkg erythritol
-
1 teáskanál fahéj
-
3 dkg margarin
-
20 dkg eper
-
2 közepes szár rebarbara
Elkészítés
Tészta
- A margarint olvasszuk fel, majd a tepsit béleljük ki sütőpapírral, és kenjük meg az olvasztott margarinnal.
- Keverjük össze a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a sót, majd a lisztes keverék felét szórjuk bele a tepsibe.
Töltelék
- A tepsiben lévő lisztes keverékre morzsoljuk rá a túrót, szórjuk meg a feldarabolt eperrel, és a rebarbarával, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, és az eritrittel. (a rebarbarának előzőleg húzzuk le a külső hártyás részét)
- Ezután szórjuk rá a maradék lisztes keveréket.
- A tojást keverjük simára a vaníliaaromával és a tejjel, majd öntsük rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd csipkedjük rá a margarint. (villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
- A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt poreritrittel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint másfajta friss gyümölccsel, vagy éppen befőttel is készíthetjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18x24
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8800
- Feltöltés dátuma: 2022. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept