r
Nosalty Logó

Lúdlábtorta rumos meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Lúdlábtorta rumos meggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    622 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.5 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    706.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2445 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1158 micro
Összesen 4904 kcal
  • 3% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A meggyhez

  1. A meggyet kiengedjük, kinyomkodjuk és egy tálkában rummal nyakon öntve minimum 1-2 órát, de lehetőleg egy éjszakát állni hagyjuk. Használhatunk konyakot is rum helyett.

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lisztet a kakaóporral és a sóval összeszitáljuk egy tálba. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojások fehérjét. Egy harmadik tálban pedig a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral.
  3. A sárgáját keverjük óvatosan a fehérjéhez. Majd a kakaós lisztet adagoljuk a habba.
  4. Egyből sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, kilisztezett) tortaformába öntjük, és mehet a meleg sütőbe úgy 15-20 percre sülni. Figyeljük, ne égjen meg! Utána hűtsük ki teljesen.

A krémhez

  1. Közben elkészíthetjük a krémet. A tejszínt egy szószos edényben forrásig melegítjük a cukorral, a vajjal, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük egy-két órára, vagy akár egy egész éjszakára. Keményre kihabosítjuk, tehetünk hozzá egy adag habfixálót, de jó minőségű alapanyagoknál nem szabad folynia a krémnek.
  2. A meggyet jól leszűrjük körbe-körbe telerakjuk vele a piskóta tetejét, ráöntjük, eldolgozzuk rajta a krémet, és hűtőbe tesszük a teljes szilárdulásig.

A bevonathoz

  1. Féltábla csokit összetördelve egy kanál vajjal, tálkában a mikróban felolvasztjuk, ezzel vonjuk be a sütit. Hűtőben megdermesztjük. Én nem díszítettem, de szezonban tehetünk rá friss meggyet. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 188
  • 7 napos nézettség: 1234
  • Össznézettség: 36489
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 04.

Ajánló

Például Márton-napra nagyszerű desszert

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, vagyis tejszín és étcsokoládé 2:1arányú habjával. Az összetördelt, magas kakaótartalmú csokit zsíros tejszínben forrásig hevítjük, közben teljesen felolvasztjuk benne. A krémalapot kihűtjük, majd hűtőbe tesszük, a legjobb, ha egy egész éjszakát áll, és másnap habosítjuk ki. Ha biztosra akarunk menni, tehetünk hozzá habfixálót, vagy zselélapot, de elméletileg menő alapanyagokkal meg sem fog moccani a kakaós piskótára állítva. Egy nagyon vékony étcsokibevonatot tehetünk rá, ez még egy védőréteget ad neki. A belekerülő meggy lehet eredetileg alkoholosan eltett, vagy csak rumban, konyakban áztatott, de ez a kis bolondítás nagyon kell neki. Hagyjuk jól lecsepegni a szűrőben, a maradék bódító nedvességet a piskóta majd szívesen magába szívja, ezzel mi is jól járunk.

Hozzávalók

A meggyhez

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

5 finom innivaló estére, mely álomba ringat

Sokan küzdenek alvási problémákkal, a gond pedig legtöbbször ott kezdődik, hogy nem tudnak elaludni. Ahelyett, hogy drága készítményekre, gyógyszerekre költenél, inkább fogyassz olyan elérhető árú italokat, melyek pillanatok alatt álomba ringatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...