r
Nosalty Logó

Lisztmentes zabsüti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Lisztmentes zabsüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 317 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1634 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    2281 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    449.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    836 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1265 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    754 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot egy közepes keverőtálba mérjük. Hozzáadjuk a sót, sütőport és a tojást, majd alaposan elkeverjük egymással. Ezután mehet bele a fehérje, (én vaníliásat használtam), hozzáadjuk a mákot és simára keverjük.
  2. Utolsó hozzávalóként a zabpelyhet is elkeverjük benne. Egy kisebb hőálló formát kifújunk formaelválasztó sprayvel – használhatunk olívasprayt, kókuszolajat, vajjal is kikenhetjük a lényeg, hogy könnyű legyen kivenni majd a formából.
  3. Belekanalazzuk a formába a tésztát, a tetejére egy banánt és egy marék málnát rakunk, de bármilyen gyümölcsöt választhatunk, ami éppen van otthon. A tetejét még megszórjuk pár kocka feldarabolt fehércsokival, ezt el is hagyhatjuk vagy megszórhatjuk kókuszreszelékkel, kakaóbabtörettel, mákkal, stb.
  4. A sütőt előmelegítjük, majd légkeverésen 180 C fokon 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1745
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 24.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: cukormentes receptek

Receptjellemzők

Lisztmentes zabsüti
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...