r
Nosalty Logó

Linzervirágok 2. - csokimázas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Linzervirágok 2. - csokimázas
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltéshez és díszítéshez

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltéshez és díszítéshez

Összesen 5050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltéshez és díszítéshez

Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4657.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1116 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    1115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    754.8 g
  • Cukor
    449 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1169 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 5050 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 415 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez és díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy rugalmas legyen.
  2. Nyújtjuk, szaggatjuk, majd megsütjük.
  3. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, napraforgó olajjal kicsit hígítjuk.
  4. S kihűlt tésztát bevonjuk csokival (kiskanállal szoktam).
  5. A tojásfehérjét kikeverjük (nem habbá verjük) a porcukorral, neylonzacskóba vagy papírtölcsérbe tesszük.
  6. A csokimázas virágokat feldíszítjük a cukormázzal.
  7. Ha megszáradt a díszítésünk, lekvárral összeragasztjuk a linzereket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 9310
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzervirágok 2. - csokimázas
TraRita 118 recept

A történet nem mai, vagy 30 éve lehetett. Esküvőre készültünk az unokatestvéreméknél. Egész héten sütöttek az asszonyok. Már akkor is szívesen dolgoztam a konyhában. A sok-sok édesség között ez a süti is ott volt. Akkor megfogadtam kislányként, hogy ha "nagy" leszek, ezt a szép linzert én is elkészítem. Azóta sűrűn megsütöm:). Igaz, egy hagyományos linzer, de nagyon mutatós ebben a szép ruhában:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...