r
Nosalty Logó

Linzertorta kukoricalisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Linzertorta kukoricalisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 516 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    242.1 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3432.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.2 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    888 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 4118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kukoricalisztből, a két tojás sárgájából, az olvasztott vajból, a sóból, 5 dkg cukorból, a tejfölből és kevés tejszínből kicsit lágy, de rugalmas tésztát gyúrunk, amit folpackba néhány órára hűtőbe teszünk.
  2. Ha a tészta pihent, a tojások fehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a darált diót, vigyázva, hogy ne nagyon tőrjük össze a habot.
  3. A tészta 2/3-át kinyújtjuk két réteg folpack közöttkerek formára, kb. 1 cm vastagságúra és kerek kapcsos alaposan kivajazott tortaformába fektetjük úgy, hogy a forma oldalán is legyen egy 2 cm-es perem.
  4. A tésztát megkenjük a baracklekvárral, ráborítjuk a diós habot, elsimítjuk, és a maradék 1/3 tésztából hengereket formázva berácsozzuk. Mivel a tészta elég törékeny, egyszerűbb, ha lisztezett folpackon mindig csak magunk fele sodorgatva készítjük a rácsot.
  5. Tetejét szeletelt aszalt sárgabarackkal díszítjük.Ha gyerekek nem fogyasztják, az aszalt barackot kevés barackpálinkába áztathatjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6873
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Ajánló

Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Linzertorta kukoricalisztből
Évi néni 1830 recept

Megint elővettem a régi, több mint 100 éves receptkönyvemet, és ott találtam a receptet. Régen ez a szegény emberek lisztje volt. Jön majd a folytatás ebből a forrásból.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...