r
Nosalty Logó

Linzer virágocskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Linzer virágocskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    166.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2678 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk (robotgép). Hűtőben pihentetjük 1 órát.
  2. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat.
  4. Minden korong közepébe teszünk sütésálló lekvárt.
  5. A tésztát vastagabbra hagyjuk, és virágos kiszúróval a lekvárra nyomjuk a tésztát. Ha nincs mintás kinyomó, lehet egyszerűen mogyorónyi golyócskákat tenni a lekvárra.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük kb. 10-13 percre, a tészta vastagságától függően. Ha már barna az alja, akkor jó.
  7. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  8. Megszórható porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Ajánló

Bármikor, ha aprósütire van szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már elkészítettem ezt a régi receptet más formában, most kis virágokkal diszíttem. Az eredeti recept a Kincses Receptkönyvből származik. Nagyon egyszerű és finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...