r
Nosalty Logó

Linzer variációk - Linzer 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Linzer variációk - Linzer 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6690 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 411 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1022.4 g
  • Cukor
    573 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 6690 kcal
  • 4% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 411 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elvegyítjük, majd a porcukorral és sóval is.
  2. A 4 tojás sárgájával és a citrom lével összeállítjuk. Ha nem akar összeállni, nagyon kevés vizet tehetünk hozzá.
  3. Hűtőben vagy hűvös helyen pihentetjük minimum 1 órát.
  4. Kinyújtjuk 2 mm vastagra, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőlemezre tesszük, majd megsütjük.
  5. Ha kihűlt, kettőt-kettőt összeragasztunk.
  6. Díszíteni lehet csokimázzal, a margarétaformának a közepébe színes tortadarát tehetünk. A gombákat ételfestékkel kenhetjük be, és tojáshabbal pöttyözhetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22927
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 23.

Ajánló

Vendégvárás vagy ünnepek előtt 1-2 héttel el lehet készíteni. Fémdobozban jól eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt készítettem először kisunokámmal egyik karácsony előtt, aki nagy kedvvel készíti azóta is, és még nagyobb élvezettel eszegeti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...