Linzer variációk - Linzer 8.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pezo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
25g lekvár/ dzsem70 kcal
A díszítéshez
-
13g tortabevonó68 kcal
-
18 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Összesen
837
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
38g színes cukorka144 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
6690
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
30.7g finomliszt112 kcal
-
15.4g margarin110 kcal
-
18.4g porcukor71 kcal
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
12.3g lekvár/ dzsem34 kcal
A díszítéshez
-
6.1g tortabevonó34 kcal
-
2.3g színes cukorka9 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
6.1g porcukor24 kcal
Összesen
411
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
837
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 74.8 g
Zsír
-
Összesen 259.4 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 876 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2166.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1116 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1022.4 g
-
Cukor 573 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 258.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2354 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 761 mg
-
Retinol - A vitamin: 2217 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 1622 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
6690
kcal
- 4% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
411
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
30 dkg porcukor
-
4 db tojássárgája
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
20 dkg lekvár/ dzsem
A díszítéshez
-
10 dkg tortabevonó
-
2 ek színes cukorka
-
5 csepp ételfesték
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a margarinnal elvegyítjük, majd a porcukorral és sóval is.
- A 4 tojás sárgájával és a citrom lével összeállítjuk. Ha nem akar összeállni, nagyon kevés vizet tehetünk hozzá.
- Hűtőben vagy hűvös helyen pihentetjük minimum 1 órát.
- Kinyújtjuk 2 mm vastagra, és különböző formákkal kiszaggatjuk. Sütőlemezre tesszük, majd megsütjük.
- Ha kihűlt, kettőt-kettőt összeragasztunk.
- Díszíteni lehet csokimázzal, a margarétaformának a közepébe színes tortadarát tehetünk. A gombákat ételfestékkel kenhetjük be, és tojáshabbal pöttyözhetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 22970
- Feltöltés dátuma: 2010. december 23.
Ajánló
Vendégvárás vagy ünnepek előtt 1-2 héttel el lehet készíteni. Fémdobozban jól eltartható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
pezo
16 recept
Ezt a süteményt készítettem először kisunokámmal egyik karácsony előtt, aki nagy kedvvel készíti azóta is, és még nagyobb élvezettel eszegeti.