r
Nosalty Logó

Linzer 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Linzer 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

Összesen 1406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

Összesen 8434 kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

Összesen 313 kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 1406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2831.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    1012 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1757.4 g
  • Cukor
    1131 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 8434 kcal
  • 2% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, vajat, mandulát, cukrot, tojást és a vaníliás cukrot munkalapon sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 60 darabot kiszúrunk különböző formákkal.
  3. A formák felénél még egy kis formát kiszúrunk a közepéből.
  4. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  5. 175 fokra előmelegített sütőben, 10 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  6. A lekvárokat külön-külön felmelegítjük, majd egy szűrőn átpaszírozzuk.
  7. A kiszúrt és a teli linzereket a kétféle lekvárral összeragasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21315
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból kb. 30 db sütemény lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...