r
Nosalty Logó

Lilakáposzta-felfújt kaprimártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Lilakáposzta-felfújt kaprimártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Káposztafelfújt

Kaprimártás

Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Káposztafelfújt

Kaprimártás

Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Káposztafelfújt

Kaprimártás

Összesen 85 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 278 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5133.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    3993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4116 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2422 micro
Összesen 1109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Káposztafelfújt

Kaprimártás

Elkészítés

Káposztafelfújt

  1. A káposztát legyaluljuk, vagy egészen kicsire felaprítjuk. Annyi vízben, ami éppen ellepi, nagyjából megpároljuk.
  2. Leöntjük róla a vizet, kicsit hagyjuk, hogy a nedvesség párologjon belőle.
  3. Ez idő alatt kockákra vágjuk a szalonnát, és egy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, picit cukrozzuk (ezt kihagyhatjuk), és készre pároljuk.
  4. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a két tojássárgáját és a tejfölt, végül hozzáforgatjuk a tojások felvert habját is.
  5. Vajjal kikent tepsiben addig sütjük, míg kicsit megpirul a teteje.
  6. A kaprimártáshoz felaprítjuk a bogyókat.
  7. A vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kapribogyót, kicsit kevergetjük, majd lassan felöntjük az alaplével (azért lassan, hogy ne legyen csomós, illetve hogy közben lássuk, mennyit vesz fel a liszt). Végül hozzákeverjük a tejfölt. A kész felfújthoz kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1956
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

Az Ínyesmester diétás (!) receptje ez. Önmagában is megállja a helyét, de köretnek is el tudom képzelni. A kaprimártás pedig nem csak finom, hanem fergetegesen nagyon finom!

Hozzávalók

Káposztafelfújt

Kaprimártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...