adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 63% Zsír
Összesen
1367
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 63% Zsír
Összesen
5467
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 63% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 141.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1422.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1367
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 63% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 567.3 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 316 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5690.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 4242 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 253.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
5467
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 63% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Kolin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
595
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A libamellet sóval, borssal bedörzsöljük, majd kisebb tepsire helyezve ráhintjük az összemorzsolt babérleveleket, kakukkfüvet és rozmaringot, végül az összezúzott fokhagymát pedig a tetejére nyomkodjuk. Fóliával lefedjük és hűtőben pihentetjük négy és fél (de legalább három) órán át.
- Ezt követően konyhai papírtörlővel gondosan megtisztítjuk. Egy 23x8x7 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőedénybe tesszük (bőrével lefelé), leöntjük a megolvasztott libazsírral, úgy, hogy ellepje a húst.
- 80 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses álláson)és 8,5 órán keresztül sütjük. A zsírban hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a libamellet felszeleteljük, és egy légmentesen zárható edénybe zsírral rétegezve eltesszük. (Tovább eláll, ha a zsírt a pecsenyelétől megtisztítjuk.)
- Sütés ideje: 480 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 46
- Össznézettség: 35780
- Feltöltés dátuma: 2007. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A konfitálás annyit jelent, hogy a húst saját zsírjában sütjük ki, mégpedig tartósítás céljából. Hiába a tartósság, nem bírtam ki, és meg kellett kóstolnom az eredményt pár nap múlva: a zsírból kiszedtem két szeletet, serpenyőben pillanatok alatt felmelegítettem, és polentával körítettem.