r
Nosalty Logó

Libamell konfit

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Libamell konfit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 1367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 5467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    141.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1367 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    567.3 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    316 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5690.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    4242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 5467 kcal
  • 9% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 63% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 595 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamellet sóval, borssal bedörzsöljük, majd kisebb tepsire helyezve ráhintjük az összemorzsolt babérleveleket, kakukkfüvet és rozmaringot, végül az összezúzott fokhagymát pedig a tetejére nyomkodjuk. Fóliával lefedjük és hűtőben pihentetjük négy és fél (de legalább három) órán át.
  2. Ezt követően konyhai papírtörlővel gondosan megtisztítjuk. Egy 23x8x7 cm-es (vagy hasonló méretű) sütőedénybe tesszük (bőrével lefelé), leöntjük a megolvasztott libazsírral, úgy, hogy ellepje a húst.
  3. 80 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses álláson)és 8,5 órán keresztül sütjük. A zsírban hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a libamellet felszeleteljük, és egy légmentesen zárható edénybe zsírral rétegezve eltesszük. (Tovább eláll, ha a zsírt a pecsenyelétől megtisztítjuk.)
  • Sütés ideje: 480 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 35688
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A konfitálás annyit jelent, hogy a húst saját zsírjában sütjük ki, mégpedig tartósítás céljából. Hiába a tartósság, nem bírtam ki, és meg kellett kóstolnom az eredményt pár nap múlva: a zsírból kiszedtem két szeletet, serpenyőben pillanatok alatt felmelegítettem, és polentával körítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...