Libamáj lecsós mártással és petrezselymes burgonyával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g libamáj333 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
250g paprika41 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
50g paprikás szalámi247 kcal
Összesen
1510
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g libamáj665 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
500g paprika82 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
100g paprikás szalámi493 kcal
Összesen
3019
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
19.8g libamáj26 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
19.8g paprika3 kcal
-
19.8g paradicsom4 kcal
-
7.9g füstölt szalonna52 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
19.8g burgonya11 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
20 kcal
Összesen
119
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.9 g
Zsír
-
Összesen 103.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2954.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 81 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 988 mg
-
Nátrium 1271 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 870 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23512 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 136 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 284 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 408 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1981 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 23276 micro
-
α-karotin 296 micro
-
β-karotin 2689 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 2278 micro
Összesen
1510
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.8 g
Zsír
-
Összesen 206.2 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5909 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 347 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 163 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 1976 mg
-
Nátrium 2543 mg
-
Réz 39 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1740.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47024 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 272 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 568 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 816 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3962 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 46551 micro
-
α-karotin 591 micro
-
β-karotin 5378 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 12865 micro
-
Lut-zea 4557 micro
Összesen
3019
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1863 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 1844 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 510 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg libamáj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
5 közepes db paprika
-
5 közepes db paradicsom
-
20 dkg füstölt szalonna
-
majoranna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
50 dkg burgonya
-
1 csokor petrezselyem
-
10 dkg paprikás szalámi
Elkészítés
- A szalonnát (bőr nélkül) apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd a pirított szalonnakockákat félretesszük. A kisült zsírt 3 részre osztjuk, az első adagot a serpenyőben hagyjuk, és a vékonyra szeletelt szalámit a zsírban kisütjük (ropogós szalámichipset készítünk belőle), majd a szalámikarikákat egy tálba kiszedjük. A paprikás zsírhoz hozzáadjuk a megmosott, megtisztított májat, melyet borssal, majorannával fűszerezünk, és mindegyik oldalát pár perc alatt átsütjük, majd papírtörlőre helyezzük, és sózzuk.
- A lecsó hozzávalóit (vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom) megtisztítjuk, megmossuk, azonos méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát a 2. adag zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paprika-, paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával hintjük, és az egészet puhára pároljuk (a képződő vizet elfőzzük alóla). A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel pépesítjük. Ha túl híg marad, kevés liszttel meghintjük, majd átforraljuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal a 3. adag zsírba tesszük, és kissé lepirítjuk. Utána sózzuk (esetleg borsozzuk), és a petrezselyemmel meghintve még 1-2 percig pároljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 910
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 24.
Ajánló
A lecsós mártásból egy adagot egy kis serpenyő közepére halmozok, ráhelyezem a libamájat, mellé a burgonyát, és a pirított szalonnakockákkal és szalámichipsekkel együtt tálalom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Ha egy kicsit ünnepibb ebédet szeretnék, ugyanakkor magyarosan, akkor ez tökéletes választás.