r
Nosalty Logó

Libamáj lecsós mártással és petrezselymes burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Juhász István
Libamáj lecsós mártással és petrezselymes burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1510
Kalória
68.9g
Fehérje
77.8g
Szénhidrátok
103.1g
Zsír
870g
Víz
1.4kg
Koleszterin
12.6g
Rost
16.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2954.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1271 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    870 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23512 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    136 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1981 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23276 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    2689 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    2278 micro
Összesen 1510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    206.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    163 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    2543 mg
  • Réz
    39 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1740.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47024 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    272 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    568 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    816 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3962 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46551 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    5378 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    4557 micro
Összesen 3019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1863 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1844 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    510 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát (bőr nélkül) apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kisütjük a zsírját, majd a pirított szalonnakockákat félretesszük. A kisült zsírt 3 részre osztjuk, az első adagot a serpenyőben hagyjuk, és a vékonyra szeletelt szalámit a zsírban kisütjük (ropogós szalámichipset készítünk belőle), majd a szalámikarikákat egy tálba kiszedjük. A paprikás zsírhoz hozzáadjuk a megmosott, megtisztított májat, melyet borssal, majorannával fűszerezünk, és mindegyik oldalát pár perc alatt átsütjük, majd papírtörlőre helyezzük, és sózzuk.
  2. A lecsó hozzávalóit (vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom) megtisztítjuk, megmossuk, azonos méretű kockákra vágjuk. A vöröshagymát a 2. adag zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a paprika-, paradicsomkockákat, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával hintjük, és az egészet puhára pároljuk (a képződő vizet elfőzzük alóla). A tűzről lehúzzuk, és hagyjuk kissé hűlni, majd botmixerrel pépesítjük. Ha túl híg marad, kevés liszttel meghintjük, majd átforraljuk.
  3. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A burgonyát enyhén sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal a 3. adag zsírba tesszük, és kissé lepirítjuk. Utána sózzuk (esetleg borsozzuk), és a petrezselyemmel meghintve még 1-2 percig pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Ha egy kicsit ünnepibb ebédet szeretnék, ugyanakkor magyarosan, akkor ez tökéletes választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!