r
Nosalty Logó

Levendulás fehércsokoládés fagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Levendulás fehércsokoládés fagyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 600 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1057 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2553.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1647 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejszínt egy lábasban forrásig hevítünk. Beletesszük a levendula virágokat, és legalább 1 óra hosszat fedővel letakarva állni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a sűrített tejjel kézi mixerrel kikeverjük, majd a leszűrt tejszínt hozzáadjuk.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, és beledaraboljuk a fehér csokit. Óvatosan elkezdjük melegíteni, vigyázzunk, mielőtt forrni kezdene, vegyük le a tűzhelyről. Hideg vízbe állítsuk.
  4. Ha kihűlt, rakjuk egy műanyag tálba, keverjük át kézi mixerrel, és rakjuk be a mélyhűtőbe. Kb. 45 percenként vegyük ki, és keverjük át kézi mixerrel. Ezt a műveletet legalább 3* ismételjük meg.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1860
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Levendulás fehércsokoládés fagyi
Kovács Györgyi 57 recept

Nagy levendula rajongó vagyok, a házunk körbe van ültetve vele. Egyik kedvenc fagylaltom a rózsa alakú és levendulás fehér csokis, amit Budapesten a Bazilika mellett árulnak. Gondoltam, itthon megpróbálkozom elkészíteni én is. Persze a rózsa formázást kihagytam :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...