r
Nosalty Logó

Levendulás, earl grey teás fagylalt

Kristyán Fanni
Levendulás, earl grey teás fagylalt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Levendulás keverék

Earl grey tea keverék

Összeállítás

442
Kalória
7g
Fehérje
35g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
68.8g
Víz
112.3g
Koleszterin
-
Élelmi rost
35g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Levendulás keverék

Earl grey tea keverék

Összeállítás

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Levendulás keverék

Earl grey tea keverék

Összeállítás

Összesen 2652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Levendulás keverék

Earl grey tea keverék

Összeállítás

Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1476 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    1191 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    412.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2652 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

Levendulás keverék

  1. A tejet felmelegítjük langyosra, majd egyenlően elosztjuk két tálba. Az egyik tálba belemorzsoljuk az átmosott levendulavirágokat és a két ételfestéket. Lehetőség szerint válasszunk poralapú színezéket, de akár el is hagyhatjuk őket. Arra azonban ne számítsunk, hogy önmagában a levendula lilává varázsolja fagylaltot. A színezékek esetében nehéz mennyiséget belőni, hiszen ez nagyban függ a jellegtől és a minőségtől. Amennyiben használunk, keverjük saját ízlésünk szerint, de számoljunk azzal, hogy a habtejszín fakítani fog a végeredményen, ezért igyekezzünk erőteljes színt keverni.
  2. Miután jól elkevertük, fedjük le fóliával, és rakjuk be a hűtőbe. Ha a tej még mindig túlságosan meleg, hagyjuk előbb kint hűlni, és csak utána tegyük hűtőbe.

Earl grey tea keverék

  1. A felmelegített tej másik részébe szórjuk bele a teafüvet, adjuk hozzá a vaníliaaromát, hagyjuk hűlni, szintén fedjük le fóliával, és rakjuk be a hűtőbe.

Összeállítás

  1. A fagylaltok alapjának csak akkor álljunk neki, amikor a tejes keverékek már legalább két órát pihentek a hűtőben, hiszen ha sokáig hagyjuk állni a felvert habot, idő előtt összeesik.
  2. Öntsük a habtejszínt egy olyan keverőtálba, aminek magas fala megvéd a fröcskölődéstől. Nagyon fontos, hogy magas zsírtartalmú tejszínt válasszunk, hiszen ez adja meg a fagylalt tartását. A jó minőségű tejszínek szépen felverődnek, de ha biztosra akarunk menni, nyugodtan adjunk hozzá habfixálót.
  3. Verjük a tejszínt kemény habbá, majd csorgassuk hozzá a tubusból kinyomott sűrített tejet. Nagyon fontos, hogy tubusosat vagy konzerveset használjunk (semmiképp se az üvegcsében kaphatót, hiszen az túl híg). Szépen óvatosan keverjük őket össze úgy, hogy ne törjük szét a habot, mégis teljesen elvegyüljenek.
  4. A tejszínes keveréket egyenlően osszuk ketté, egyikbe menjen a levendulás tej, másikba a teás. Szépen óvatosan keverjük össze mindkettőt.
  5. Egy hosszúkás kenyérsütő formába vegyítsük össze a két fagylaltot. A legegyszerűbb, ha felváltva töltjük őket a formába, és egy pálcika segítségével mintát rajzolunk bele.
  6. Ha mindkét keveréket a formába töltöttük, kicsit kopogtassuk le, majd irány a fagyasztó. Hagyjuk bent legalább 6 órán keresztül, hogy eléggé meg tudjon dermedni.
  7. Gombócokat formálva belőle tálaljuk pohárban vagy kisebb tálkákban, fagyasztott gyümölccsel megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p

Az igazi ínyenceknek hoztuk ezt a fagyit, ami bár elsőre kicsit extrémnek tűnhet, mégis meglepően egyszerű az elkészítése. Ha reggelente az earl grey aromája ébreszt, este pedig a levendula illata altat, akkor itt az ideje, hogy fagyi formájában megkoronázd velük a nyár utolsó napjait. A recept ugyanezen módszer alapján elkészíthető más ízesítésben is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...