r
Nosalty Logó

Leveles tésztás sós finomság

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Leveles tésztás sós finomság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2337 kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 4674 kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6209.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    4535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2337 kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.7 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12419.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1716 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    9070 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4674 kcal
  • 19% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát hagyjuk kiengedni.
  2. Amikor kiengedett, 8 felé osztjuk, és a kis lapocskákat kézzel kinyújtogatjuk, 2-3 lapot meghagyunk.
  3. A kinyújtott lapokba kis kockára vágott sajtot, összegöngyölt sonka szeletet rakunk vagy sajtot és 1-2 karika kolbászt. Széleit batyu formában hajtogatjuk.
  4. Amit nem nyújtottunk, azokat a virsli köré tekerjük, mint egy sálat.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A leveles batyukra és virslikre 1-1 bacont teszünk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon megütjük. Akkor jó, mikor a bacon megpirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3450
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles tésztás sós finomság
Morzsácska 39 recept

Különösebb story nem fűződik hozzá. Egyszerűen elkészíthető, frissen is, és másnap-harmadnap melegítve vagy hidegen is nagyon finom. Jó vinni kirándulás alkalmával vagy hosszú utazásra. Ha valaki nem eszik húst, lehet csak sajtosan is elkészíteni, de a bacont érdemes rátenni, max. a sütés végén levehetjük róla. Mustárral vagy majonézzel párosítva finom. Kiegészíthetjük egy kis friss uborkával, salátával. Jó étvágyat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...