Leveles tésztás sós finomság
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Morzsácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 19% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
2337
kcal
- 19% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
Összesen
4674
kcal
- 19% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.5 g
Zsír
-
Összesen 173.9 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6209.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 858 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 696 mg
-
Nátrium 4535 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 148.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 388 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2337
kcal
- 19% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.9 g
Zsír
-
Összesen 347.7 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12419.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1716 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1392 mg
-
Nátrium 9070 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 297.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 772 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4674
kcal
- 19% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 887.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 21.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
334
kcal
Elkészítés
- A leveles tésztát hagyjuk kiengedni.
- Amikor kiengedett, 8 felé osztjuk, és a kis lapocskákat kézzel kinyújtogatjuk, 2-3 lapot meghagyunk.
- A kinyújtott lapokba kis kockára vágott sajtot, összegöngyölt sonka szeletet rakunk vagy sajtot és 1-2 karika kolbászt. Széleit batyu formában hajtogatjuk.
- Amit nem nyújtottunk, azokat a virsli köré tekerjük, mint egy sálat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A leveles batyukra és virslikre 1-1 bacont teszünk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon megütjük. Akkor jó, mikor a bacon megpirul.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3450
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Morzsácska
39 recept
Különösebb story nem fűződik hozzá. Egyszerűen elkészíthető, frissen is, és másnap-harmadnap melegítve vagy hidegen is nagyon finom. Jó vinni kirándulás alkalmával vagy hosszú utazásra. Ha valaki nem eszik húst, lehet csak sajtosan is elkészíteni, de a bacont érdemes rátenni, max. a sütés végén levehetjük róla. Mustárral vagy majonézzel párosítva finom. Kiegészíthetjük egy kis friss uborkával, salátával. Jó étvágyat. :)