Leveles tésztában sült töltött alma
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
628
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2509
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
18g leveles tészta67 kcal
-
65.5g alma31 kcal
-
6.6g dió43 kcal
-
2.6g sárgabaracklekvár7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.3g méz7 kcal
-
1.4g porcukor5 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 207.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
628
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1630.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 829.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 255 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 513 micro
Összesen
2509
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tészta
-
5 db alma
-
10 dkg dió
-
5 teáskanál sárgabaracklekvár
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk és egy éles késsel kivágjuk a csumáját, ebbe kerül majd bele a töltelék. A diót egy serpenyőben megpirítjuk.
- A leveles tésztát kinyújtjuk és annyi négyzetet vágunk ki belőle, ahány almát szeretnénk vele "betakarni".
- A megpucolt almákat meghempergetjük fahéjba (esetleg ha nagyon savanykás lenne az alma, akkor porcukorba is), és a négyzet alakú leveles tészta közepére helyezzük. Egy kis kanál baracklekvár teszünk a lyukba, majd megtöltjük a dióval. Kevés mézet csurgatunk rá.
- A tészta széleit megkenjük felvert tojással és ráhajtogatjuk az almára. A többi almával is ugyanígy járunk el. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és jó alaposan megkenjük a tetejüket tojással.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Ha kicsit már kihűlt, meghintjük porcukorral, és vaníliasodóval vagy vaníliafagyival tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6868
- Feltöltés dátuma: 2012. május 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Gyors, finom, egyszerű, de különleges desszert.