r
Nosalty Logó

Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Egy méretes tálban összekeverünk két evőkanál olívaolajat a sóval, borssal, fűszerpaprikával. Az egészben hagyott fél csirkemellfilét beletesszük és jól átforgatjuk. A tálban hagyjuk addig, amíg elkészítjük a gombás ragut, és a burgonya puhára fő.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a gombát tisztítás után kis darabokra vágjuk. Egy méretes serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és kevergetve összesütjük.
  3. A húst kiemeljük a pácból, és egy méretes tepsibe vagy jénai tálba tesszük, és letakarjuk alufóliával. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, teljesen langyosra hűtjük.
  4. A burgonyát melegen lehéjazzuk, és kézi krumplinyomóval összetörjük. Ezután összekeverjük a hagymás gombával. Sózzuk, borsozzuk. Langyosra hűtjük.
  5. A leveles tésztát kigöngyöljük, és a gombás krumplipép felét a közepére simítjuk olyan hosszúságban, amekkora sült csirkemell. Erre fektetjük a húst. A gombás krumpli másik felét pedig egyenletesen a tetejére kenjük. Ha kell, kanállal vagy kézzel teljesen beborítjuk a húst.
  6. Ezután a leveles tészta széleit alulról, felülről és a két oldaláról középre hajtjuk, vagyis „bebugyoláljuk” a bevont csirkemellet. A batyut sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük A tetejét enyhén megolajozzuk. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosra hűtjük, szeleteljük, és friss salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1108
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell
Lizinka_ 604 recept

Az örök klasszikusokból alkottam ezt a finom húsos ételt, amit hétköznap, hétvégén, de akár ünnepnap is bátran tehetünk családunk asztalára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...