r
Nosalty Logó

Leveles sörkifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vica74
Leveles sörkifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 6006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 326 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2252.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 1502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134 g

Zsír

  • Összesen
    348.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9011.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1410 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1750 mg
  • Nátrium
    5268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    469.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    675 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 6006 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint 1 ek sóval habosra keverjük.
  2. A lisztet, a 2 tojást, a kefírt, és az étolajat egy tálba tesszük.
  3. A tejet a porcukorral megmelegítjük, és felfuttatjuk az élesztőt.
  4. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és még a többi tejet is, majd rugalmas tésztát gyúrunk.
  5. Pihentetés nélkül 9 cipóra osztjuk. Minden cipót vékony, kör alakúra nyújtunk (23-25 cm) átmérőjűre.
  6. Hármasával ragasztjuk őket össze, közéjük sós margarin kerül: a tetejére nem kell vaj. Az így kapott, három kör lap mindegyikét 16 cikkre vágjuk, összesen 48 cikk lesz. Minden cikket a külső szélétől befelé haladva csavarjuk fel.
  7. Ha nem teflonban sütjük, a tepsit ki kell kenni vékonyan margarinnal.
  8. A kifliket tojással megkenjük, reszelt sajttal vagy köménnyel megszórjuk. Ezután a tepsiben kelesztjük kb 1 órát, majd kissé előmelegitett sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 9666
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
vica74 3 recept

Keresztfiam ballagásara sütöttem először, pillanatokon belül elfogyott. Azóta is gyakran elkészítem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...