r
Nosalty Logó

Lestyános burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lestyános burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 74 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3216.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    2440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 622 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12866 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1373 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    9759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    785 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2489 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk vajon, megdinszteljük.
  2. A burgonyát kockára vágjuk, és a hagymára tesszük, kevés vízzel megpároljuk.
  3. Ha megpuhult, felöntjük az alaplével.
  4. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ezzel besűrítjük a levest.
  5. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit, az apróra vágott lestyánt, és egy kevés csipetke tésztát főzünk bele.
  6. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk még egyszer.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 8217
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Ajánló

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a friss, aromás fűszereket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves idős néni adott nekem először lestyánt. Mindjárt megtetszett az aromája, illata. Úgy tudom, perzsa eredetű fűszernövény. Az erdélyi csorba leves legfontosabb fűszere. Én nagyon szeretem ezt a burgonyás-tejfölös levest fűszerezni vele. Nem is kell hozzá egyéb fűszer. Legjobb, ha frissen használjuk fel, ha mégis el kell tennünk, fagyasszuk le.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...