r
Nosalty Logó

Lepényhal olívás kéregben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lepényhal olívás kéregben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 464 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    142.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3591.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    372 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 1856 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2020 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat 4 ek olajon megsütjük, a borral meglocsoljuk, a babérlevelet mellédobjuk és pár perc alatt puhára pároljuk. Végén sózzuk.
  2. Akkora tűzálló tálba tesszük, ahol egymás mellett elférnek. A levet pár percig még forraljuk (kb míg a fele el nem fő) és a halakra öntjük.
  3. Az olívabogyót és a hagymát felkockázzuk.
  4. A hagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót, a felaprított szárított paradicsomot és az apróra vágott zöldfűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Tűzről lehúzzuk.
  5. Ezt az olívás keveréket a halszeletekre halmozzuk. Szárazon felhevített serpenyőben pirított fenyőmaggal megszórjuk.
  6. 180 fokra (légkeveréses 165) előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10200
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 14.

Ajánló

Párolt zöldség illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó magyar átlaghoz tartozván nagyon kevés halat eszünk, pedig nagyon szeretjük. Elhatároztam, hogy heti 1 "halnapot" tartunk. Íme az első halas étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk