r
Nosalty Logó

Lenmagos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Lenmagos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6802.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    4961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt 1 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet, maradék tejet és a többi hozzávalót összegyúrjuk, és dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.
  3. 4 cipót készítünk belőle, és még 10-20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, és a puha zsírral megkenjük.
  4. A kinyújtott korongot 8 cikkre vágjuk, és kiflit formázva belőle, feltekerjük.
  5. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, és lenmaggal, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin. (A maradék három cipóval ugyanígy járunk el.)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1448
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lenmagos kifli
Erzso83 10 recept

Az interneten találtam ezt a receptet, ami nagyon hasonlít a dédi pékkifli receptjére, de valahogy mégis finomabb, ami szerintem a zsírnak köszönhető. Most próbáltam először, és úgy éreztem, meg kell osztanom, mert szerintem tökéletes, amit változtattam, hogy csak őrölt lenmagot tettem rá, és szerintem így a legfinomabb. Én ebédre, laktató leves mellé sütöttem, de ugyanúgy szülinapi zsúrokra, vendégvárónak, sörkiflinek is tökéletes! És természetesen elronthatatlan!

Hozzávalók

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...