r
Nosalty Logó

Lenmagos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Lenmagos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Összesen 261 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6802.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    4961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 2647 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt 1 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet, maradék tejet és a többi hozzávalót összegyúrjuk, és dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.
  3. 4 cipót készítünk belőle, és még 10-20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, és a puha zsírral megkenjük.
  4. A kinyújtott korongot 8 cikkre vágjuk, és kiflit formázva belőle, feltekerjük.
  5. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, és lenmaggal, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin. (A maradék három cipóval ugyanígy járunk el.)
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1440
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lenmagos kifli
Erzso83 10 recept

Az interneten találtam ezt a receptet, ami nagyon hasonlít a dédi pékkifli receptjére, de valahogy mégis finomabb, ami szerintem a zsírnak köszönhető. Most próbáltam először, és úgy éreztem, meg kell osztanom, mert szerintem tökéletes, amit változtattam, hogy csak őrölt lenmagot tettem rá, és szerintem így a legfinomabb. Én ebédre, laktató leves mellé sütöttem, de ugyanúgy szülinapi zsúrokra, vendégvárónak, sörkiflinek is tökéletes! És természetesen elronthatatlan!

Hozzávalók

A tésztához:

A lapok kenéséhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...