r
Nosalty Logó

Lencsés babsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Samy
Lencsés babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 824 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3293 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 824 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5264 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1098 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    1296 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2572 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 3293 kcal
  • 16% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előre beáztatott lencsét sós vízben és a babérlevél társaságában megfőzzük.
  2. A paprikát apró kockákra vágjuk és kevés vajon, kevés vízzel egy serpenyőben megfonnyasztjuk.
  3. A lilahagymát felkarikázzuk. A babot lecsepegtetjük.
  4. A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral, borsozzuk.
  5. A lencsét lecsepegtetjük, és ha már kihűlt összekeverjük a babbal, hagymával és paprikával.
  6. Leöntjük a majonézzel, jól összeforgatjuk majd berakjuk a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 29052
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen csak összeállt a fejemben :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...