Lencseleves füstölt hússal és kolbászmorzsás krumpligombóccal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
leves
-
75g lencse264 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g zeller6 kcal
-
5 kcal
-
375g alaplé26 kcal
-
150 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3 kcal
-
3g mustár2 kcal
gombóc
-
63g burgonya36 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
38g kolbász170 kcal
-
18 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
861
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
leves
-
300g lencse1056 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
19 kcal
-
1500g alaplé105 kcal
-
300g füstölt sertéscsülök600 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
11 kcal
-
10g mustár6 kcal
gombóc
-
250g burgonya144 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
71 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
3434
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
leves
-
9.5g lencse33 kcal
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
2.1g zeller1 kcal
-
1 kcal
-
47.4g alaplé3 kcal
-
9.5g füstölt sertéscsülök19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
gombóc
-
7.9g burgonya5 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
4.7g kolbász21 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
109
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 31.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3418.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 2678 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 193.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 1249 micro
-
β-karotin 3848 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1061 micro
Összesen
861
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 192.5 g
Zsír
-
Összesen 127.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13673.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 10714 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 363 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 774.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1611 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1646 micro
-
Kolin: 727 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 4995 micro
-
β-karotin 15392 micro
-
β-crypt 261 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4245 micro
Összesen
3434
kcal
- 13% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 487 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
leves
-
30 dkg lencse
-
2 db sárgarépa
-
1 kis fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
0.5 db zöld kaliforniai paprika
-
1.5 l alaplé
-
2 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 ek finomliszt
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 ek mustár
gombóc
-
1 csokor petrezselyem
-
15 dkg kolbász
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
leves
- A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy nagy fazékba teszünk mindent a lencsével együtt. Felöntjük az alaplével.
- A füstölt combokat felkockázzuk és a leveshez adjuk. Ízesítjük kevés sóval, borssal, babérlevéllel, majd lassú tűzön készre főzzük. Amíg fő a lencseleves, elkészítjük a kolbászmorzsás krumpligombócot.
- Amikor megfőtt a leves, berántjuk: kevés olajon a lisztet barnára pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel. A rántást a forrásban lévő levesbe öntjük, jól elkeverjük, majd kiforraljuk.
- A végén Ízesítjük kevés mustárral, de aki nem szereti savanykásan, kihagyhatja.
gombóc
- A krumplit megfőzzük, összetörjük és kihűtjük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a kolbászt aprítóban ledaráljuk, majd kevés olajon lepirítjuk.
- A kihűlt krumplihoz adjuk a tojást, a petrezselyemzöldet, a kihűlt kolbászmorzsát és a lisztet. Közepesen kémény állagú tésztát keverünk belőle.
- Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a tésztából és a forrásban lévő levesbe rakjuk őket. Addig főzzük amíg feljönnek a leves tetejére.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 553
- Feltöltés dátuma: 2023. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept