Lencsefőzelék sült virslivel és kolbásszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Főzelék
-
117g lencse411 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g mustár4 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g sertészsír90 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
50 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
25 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Feltét
-
5g sertészsír45 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
33g juhbeles virsli90 kcal
-
33g kolbász151 kcal
Összesen
923
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Főzelék
-
350g lencse1232 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
149 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
76 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Feltét
-
15g sertészsír135 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
100g juhbeles virsli269 kcal
-
100g kolbász452 kcal
Összesen
2766
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
Főzelék
-
14.7g lencse52 kcal
-
63g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.8g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g sertészsír11 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
6 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
Feltét
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
4.2g juhbeles virsli11 kcal
-
4.2g kolbász19 kcal
Összesen
116
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 41.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1726 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 948 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 589.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 574 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
923
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129 g
Zsír
-
Összesen 125.7 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5178 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 552 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 276 mg
-
Foszfor 1407 mg
-
Nátrium 2845 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1768.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1721 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
2766
kcal
- 6% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Főzelék
-
35 dkg lencse
-
1.5 l víz
-
3 db babérlevél
-
2 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
2 ek sertészsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-
3 ek tejföl
-
1 púpozott ek étkezési keményítő
-
2 késhegynyi borsikafű
Feltét
-
1 ek sertészsír
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 dkg juhbeles virsli
-
10 dkg kolbász
Elkészítés
Főzelék
- Előző este beáztatjuk a lencsét. Másnap leöntjük róla a vizet, és kb. 1,5-2 l vízben a babérlevéllel főni tesszük.
- Mikor megfőtt, hozzákeverjük a mustárt, a sót.
- Apróra vágjuk a vöröshagymát, zsírra tesszük és megdinszteljük. Belekeverjük a lisztet, amit barna színűre pirítunk, folytonos keveréssel.
- Kis hideg vízzel felengedjük, miután jól elkevertük, besűrítjük a főzeléket vele.
- A tejfölben elkeverjük simára a keményítőt, kevés vízzel hígítjuk, és végül hozzáöntjük a főzelékhez. Összefőzzük.
- Borsikafüvet szórunk bele!! Tálaláskor szedünk a sült virslis kolbászból a tetejére. Jó étvágyat!!
Feltét
- A zsíron az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzátesszük a kolbászt, majd a karikára vágott virslit. Kevés ideig sütjük.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 6026
- Feltöltés dátuma: 2021. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1115 recept
Imádom a lencsefőzeléket, mégpedig úgy, hogy azt a mustárt igen is lehessen benne érezni, mivel kicsit savanyítja is és ez jó a lencsének. Nem csak szilveszterkor fogyasztjuk, mivel nem csak finom, de egészséges is!! :-)))