r
Nosalty Logó

Lekváros ravioli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Lekváros ravioli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2036 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 4927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A vajat habosra keverjük robotgépben (5 perc), ekkor hozzáadjuk a tojást, mandulát és a porcukrot, és még tovább habosítjuk/elegyítjük a keveréket (még 5 perc).
  2. Dagasztóspirállal keverjük innentől tovább, hozzáadjuk a liszt felét, vaníliás cukrot, citromhéjat, majd ha összeállt, akkor a liszt többi részét is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. Ha a keverőtálban nem akar összeállni, akkor kiborítjuk, és kézzel dolgozunk tovább. Majd 2 felé osztjuk, és egy órára hidegre tesszük.
  3. Az egyik cipót kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, és kerek formával korongokat szaggatunk belőle, amíg a tészta el nem fogy. Újra gyúrjuk, újra kinyújtjuk, újra szaggatjuk, amíg el nem fogy a tészta. Sütőpapírra tesszük. A közepükre 1-1 kk. lekvárt halmozunk.
  4. A másik adag tésztával ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, de ezen korongok közepére kis kereszteket vágunk, ez lesz majd a teteje a raviolinak.
  5. A tojást felverjük, és először a korongok alját megkenjük a lekvár körül a tojással, hogy a teteje odatapadjon. A sütik tetejét úgy kell rögzíteni, hogy egy kisebb átmérőjű felespohárral a tetejét benyomjuk egy kicsit, de ne szaggassuk ki a közepét. Majd ezeknek a tetejét is megkenjük a tojással.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz (a lekvár minden bizonnyal kis fog csurogni, de hát oda se neki!). Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor igen forró a lekvár, ne égessük meg magunkat (tapasztalatból beszélek).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 1786
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Mari receptje alapján nálunk ez a karácsonyi sütemény már nem tudom hány éve (a bejgli helyett), mert apukám nagyon szereti a lekváros dolgokat, úgyhogy természetesen ez neki kedvez a legjobban. Ez egy adag (kb. 2 tepsi sütemény), de nálunk ennél jóval több szokott készülni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...