r
Nosalty Logó

Lekváros batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Lekváros batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 3961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    708.5 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    227.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4250.9 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 3961 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojás sárgáját.
  2. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Ekkor beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és szép cipóvá gyúrjuk. Berakjuk a hűtőbe fél órára pihenni.
  3. A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
  4. Vastagon lisztezett felületen fél cm-esre nyújtjuk a tészát és szaggatóval, kis kockákat nyesünk és a közepére kis halom lekvár kupacot teszünk, majd pici fahéjjal megszórjuk azt.
  5. Széleket a tojás fehérjével megkenjük, és kis háromszügekbe hajtogatjuk. Nem muszáj villával,ujjbeggyel is megoldható a kérdés.
  6. Megsütjük sütőpapíros tepsin, míg szépen meg nem pirulgat, majd még forrón, a fahéjas porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12241
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 20.

Ajánló

A lekvár kiválasztásánál eslődleges szempont legyen, hogy régi, akár már beszáradtat válasszunk, mert az nem fog kifolyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyermekkoromat idézi nekem ez a süti, Anyu csinálta mindig, csak ő a belsejébe, a lekvár mellé darált diót tett és csak porcukorba forgatta. Ám mivel, hogy én fahéj-őrületben szenvedek, ebbe is muszáj volt beletennem!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...