Lekváros batyu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
42g tehéntúró61 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
20g meggylekvár56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g tojásfehérje3 kcal
A forgatáshoz
Összesen
662
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
120g meggylekvár334 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A forgatáshoz
Összesen
3961
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
23.6g tehéntúró35 kcal
-
23.6g finomliszt86 kcal
-
23.6g margarin169 kcal
-
9.4g cukor37 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
A töltelékhez
-
11.3g meggylekvár32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
A forgatáshoz
Összesen
375
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 37.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 708.5 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 332 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
662
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.2 g
Zsír
-
Összesen 227.2 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 63 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4250.9 g
-
Cink 652 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 1464 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.1 g
-
Cukor 188 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 330.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 233 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 1994 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1543 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
3961
kcal
- 7% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.6 g
-
Cink 62 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 28 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
375
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg tehéntúró
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
0.5 kávéskanál vanília kivonat
A töltelékhez
-
6 ek meggylekvár
-
fahéj ízlés szerint
-
1 db tojásfehérje
A forgatáshoz
Elkészítés
A tésztához
- A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a tojás sárgáját.
- A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Ekkor beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és szép cipóvá gyúrjuk. Berakjuk a hűtőbe fél órára pihenni.
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
- Vastagon lisztezett felületen fél cm-esre nyújtjuk a tészát és szaggatóval, kis kockákat nyesünk és a közepére kis halom lekvár kupacot teszünk, majd pici fahéjjal megszórjuk azt.
- Széleket a tojás fehérjével megkenjük, és kis háromszügekbe hajtogatjuk. Nem muszáj villával,ujjbeggyel is megoldható a kérdés.
- Megsütjük sütőpapíros tepsin, míg szépen meg nem pirulgat, majd még forrón, a fahéjas porcukorba forgatjuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 12250
- Feltöltés dátuma: 2010. október 20.
Ajánló
A lekvár kiválasztásánál eslődleges szempont legyen, hogy régi, akár már beszáradtat válasszunk, mert az nem fog kifolyni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Gyermekkoromat idézi nekem ez a süti, Anyu csinálta mindig, csak ő a belsejébe, a lekvár mellé darált diót tett és csak porcukorba forgatta. Ám mivel, hogy én fahéj-őrületben szenvedek, ebbe is muszáj volt beletennem!