r
Nosalty Logó

A legendás sajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
A legendás sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 3478 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 580 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10150.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    3141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    4479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2131 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 3478 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A krumplit megfőzzük, majd krumplinyomóval pürésítjük.
  2. A négy fő hozzávalót (parmezán, vaj, krumpli, liszt) egy edénybe összeöntjük, sózzuk, és alaposan, kézzel összegyúrjuk. Egy estére a hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Másnap a tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 1 tojássárgájához hozzáadunk egy kávéskanál őrölt pirospaprikát, majd ezzel megkenjük a tészta felszínét. Ízlés szerint ízesítjük köménymaggal, én úgy szeretem, ha sok van rajta. A trappista sajtot lereszeljük, és végül ezzel is megszórjuk a tésztát. Derelyevágó segítségével rudakat vágunk, én kb. 2 cm*10 cm-eseket formáltam.
  4. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 150°C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel), és a rudakat 20-30 percig sütjük. Fontos folyamatosan figyelni, mert a sajt könnyen odaéghet. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit kihűlni, de akár rögtön fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22936
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 01.

Ajánló

Ajánlom a sajtimádóknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legendás sajtos rúd
Timi Poppins 37 recept

Ezt az extra sajtos rudat egyik kedves (férfi) kollégám szokta készíteni, mindenki imádja az irodában. Egyszer elkértem tőle a receptet, elkészítettem, és azt hiszem, ezek után is el fogom még készíteni jópárszor. Fenséges, laktató, elegáns. A recept titka, hogy a négy fő hozzávalóból (parmezán, vaj, krumpli, liszt) egyenlő arányban van szükség.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...