A legendás sajtos rúd
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Timi Poppins
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
tészta
-
33g parmezán sajt131 kcal
-
33g teavaj239 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
1g só0 kcal
tetejére
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
Összesen
580
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
tészta
-
200g parmezán sajt784 kcal
-
200g teavaj1434 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
Összesen
3478
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
tészta
-
21.6g parmezán sajt85 kcal
-
21.6g teavaj155 kcal
-
21.6g burgonya13 kcal
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
0.4g só0 kcal
tetejére
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10.8g trappista sajt38 kcal
Összesen
377
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1691.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
580
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 123.9 g
Zsír
-
Összesen 247.8 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10150.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 3141 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 196 mg
-
Foszfor 2176 mg
-
Nátrium 4479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 291 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 2131 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 268 micro
Összesen
3478
kcal
- 15% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1098.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 231 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
tészta
-
20 dkg teavaj
-
20 dkg burgonya
-
20 dkg finomliszt
-
1 kávéskanál só
tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
köménymag ízlés szerint
Elkészítés
tészta
- A krumplit megfőzzük, majd krumplinyomóval pürésítjük.
- A négy fő hozzávalót (parmezán, vaj, krumpli, liszt) egy edénybe összeöntjük, sózzuk, és alaposan, kézzel összegyúrjuk. Egy estére a hűtőbe tesszük pihenni.
- Másnap a tésztát nyújtódeszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra. 1 tojássárgájához hozzáadunk egy kávéskanál őrölt pirospaprikát, majd ezzel megkenjük a tészta felszínét. Ízlés szerint ízesítjük köménymaggal, én úgy szeretem, ha sok van rajta. A trappista sajtot lereszeljük, és végül ezzel is megszórjuk a tésztát. Derelyevágó segítségével rudakat vágunk, én kb. 2 cm*10 cm-eseket formáltam.
- Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt 150°C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel), és a rudakat 20-30 percig sütjük. Fontos folyamatosan figyelni, mert a sajt könnyen odaéghet. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit kihűlni, de akár rögtön fogyaszthatjuk is!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 162
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22936
- Feltöltés dátuma: 2016. május 01.
Ajánló
Ajánlom a sajtimádóknak!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Timi Poppins
37 recept
Ezt az extra sajtos rudat egyik kedves (férfi) kollégám szokta készíteni, mindenki imádja az irodában. Egyszer elkértem tőle a receptet, elkészítettem, és azt hiszem, ezek után is el fogom még készíteni jópárszor. Fenséges, laktató, elegáns. A recept titka, hogy a négy fő hozzávalóból (parmezán, vaj, krumpli, liszt) egyenlő arányban van szükség.