Legendás gulyásleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Manuel Calavera
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előkészítés
-
150g marhalábszár192 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Elkészítés
-
19g füstölt szalonna123 kcal
-
31g vöröshagyma11 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
375g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
47 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
1 kcal
Csipetke
-
7g tojás9 kcal
-
21g finomliszt77 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
764
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előkészítés
-
1200g marhalábszár1536 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Elkészítés
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
250g vöröshagyma91 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
11 kcal
Csipetke
-
55g tojás69 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
0g só0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
6118
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
Előkészítés
-
16.7g marhalábszár21 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
Elkészítés
-
2.1g füstölt szalonna14 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
1.4g tv-paprika0 kcal
-
1.4g paradicsom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
41.7g víz0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
5g fehérrépa3 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
8.3g burgonya5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
Csipetke
-
0.8g tojás1 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
-
2.8g víz0 kcal
Összesen
84
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 936.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 488 mg
-
Nátrium 201 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 718.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 503 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 1991 micro
-
β-karotin 4910 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
764
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 321.1 g
Zsír
-
Összesen 373.7 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 171 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 95 g
-
Koleszterin 783 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7491.9 g
-
Cink 93 mg
-
Szelén 302 mg
-
Kálcium 933 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 595 mg
-
Foszfor 3906 mg
-
Nátrium 1612 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 367.9 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 5751.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4027 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 99 mg
-
C vitamin: 290 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 260 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 93 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 610 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 15924 micro
-
β-karotin 39280 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 2578 micro
-
Lut-zea 2653 micro
Összesen
6118
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 221 micro
-
β-karotin 545 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 36 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
Előkészítés
-
1.2 kg marhalábszár
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
2 teáskanál fekete bors
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
-
15 dkg füstölt szalonna
-
25 dkg vöröshagyma
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
3 l víz
-
fekete bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 nagy db sárgarépa
-
2 nagy db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
60 dkg burgonya
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
10 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
Csipetke
-
1 db tojás
-
17 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
Elkészítés
Előkészítés
- A marhalábszárat alaposan leinazzuk, lehártyázzuk.
- Jól beszórjuk őrölt köménnyel és frissen őrölt fekete borssal.
- Bekenjük olajjal.
- Nagyon szorosan betekerjük frissen tartó fóliába úgy, hogy sehonnan ne kapjon levegőt.
- 4-5 napra berakjuk hűtőbe.
Elkészítés
- A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és a bőrrel együtt kipirítjuk a zsírját.
- A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és megdinszteljük a szalonnán. Ha nem elég a zsiradék, étolajjal pótoljuk. Ehhez a pörkölt alaphoz adjuk hozzá a finomra vágott paprikát és paradicsomot.
- Ha elkezdett megpirulni a hagyma, akkor sózzuk, és felöntjük fél liter vízzel. Ezt elfőzzük róla, zsírjára pirítjuk, és megismételjük.
- A zsírjára pirult pörkölt alaphoz hozzáadjuk az 1,5 cm-es kockákra vágott húst.
- Ha a hús kiengedte a levét, akkor hozzáadunk frissen őrölt borsot és őrölt köményt, és fedő alatt pároljuk. Ha elfőtte a levét, akkor pótoljuk.
- A megpuhult húshoz hozzáadjuk az 1x1 cm-esre vágott zöldségeket, a burgonya kivételével.
- Minimális pirítás után felöntjük vízzel/alaplével.
- A fűszerpaprikát kikeverjük nagyon kevés étolajjal, hogy egy tejfölnél sűrűbb masszát kapjunk, és ebből adjunk annyit a leveshez, hogy szép színe legyen.
- Amikor már a zöldségek 3/4 részt megpuhultak, hozzáadjuk az 1x1 cm-esre vágott, megtisztított burgonyát.
- A burgonyával együtt hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát.
- Ha a burgonya megpuhult, rákóstolunk a levesre, és utána ízesítjük sóval, borssal köménnyel, ha szükséges. Fontos, hogy a leves ne legyen édeskés.
- Csipetke készítéséhez a lisztet, tojást, pici sóval, gyúrt tésztává készítjük, és egy konyharuhára vagy tálcára kiszaggatjuk, és kicsit hagyjuk szikkadni.
- A csipetkét sóval kevés olajon lepirítjuk, de nagyon figyeljünk rá, hogy egyenletesen piruljon. Amint elkezd színt kapni, folyamatosan kevergessük!
- Amint szép színt kapott, forrásban lévő vízzel felöntjük, és készre főzzük.
- Megpuhulást követően leszűrjük, átmossuk, és lecsöpögtetjük.
- Pár csepp olajjal elkeverjük, így nem tapad össze.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8087
- Feltöltés dátuma: 2015. január 15.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik törekednek a maximumra, és nem szeretnek kapkodni. Megéri kipróbálni, eltér az átlagos gulyáslevestől az íze.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Manuel Calavera
20 recept
A cél: kihozni a gulyáslevesből a maximumot. A pácolásnak köszönhetően puhul a hús, finomabb lesz, és hamarabb megfő. A végeredmény nagyon finom lett.