Legegyszerűbb almás-meggyes rétes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Szarvasné Marcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
163
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
973
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
14.6g réteslap43 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
48.8g alma23 kcal
-
34.1g meggy15 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
Összesen
95
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 109.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
163
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 657 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2547 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 398 micro
Összesen
973
kcal
- 3% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 34.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db alma
-
35 dkg meggy
-
1 ek zsemlemorzsa
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
- Kimagvazzuk a meggyet, az almát megpuculjuk, reszeljük, majd cukorral és fahéjjal megszórva, állni hagyjuk egy kevés ideig.
- Egy megnedvesített konyharuhát terítünk a nyújtótáblára. Óvatosan rárakjuk az első réteslapot, amit jól lekenünk olajjal.
- Ráhelyezzük a második réteslapot is, amit szintén jól leolajozunk, majd a harmadik lappal is így teszünk (én 3 lapot szoktam egymásra rakni).
- Kb 6 cm vastagon leszórjuk a réteslapot zsemlemorzsával, és erre helyezzük rá a tölteléket, amit lecsepegtetünk egy picit.
- A konyharuha segítségével óvatosan kezdjük feltekerni a rétesünket.
- Amikor kb. a felénél vagyunk, a két szélét hajtsuk be egy picit, hogy ne folyjon majd ki a töltelék.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a réteseket, majd a tetejüket jól kenjük le olajjal.
- Előmelegített sütőben süssük meg szép aranybarnára.
- Ha kisült, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük, és porcukorral szórjuk meg.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 29768
- Feltöltés dátuma: 2012. január 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szarvasné Marcsi
12 recept
Bevallom őszintén, hogy már kismilliószor készítettem, de soha nem sikerült. Lehet én voltam túl béna hozzá, sőt biztos is, de most végre sikerültek. :) És finom is lett. :) Azért nem írtam konkrét mennyiségeket az anyagokból, mert mindenki magának tudja, hogy szereti. Mi az almást kicsit édesebben, de a meggyest már kicsit savanykásabban szeretjük. Remélem, hogy ízleni fog másoknak is. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!