r
Nosalty Logó

Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1710 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3234 micro
Összesen 641 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3958.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    737 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    71 mg

VÍZ

  • Összesen
    2124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    948 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    993 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1811 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    8550 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    16172 micro
Összesen 3212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában kissé sós vízbe feltesszük főni fedő alatt, ha kész, kikapcsoljuk (30 perc, 150 -160 fokon).
  2. A pórét felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, magos levét kinyomjuk, csak a húsát kockázzuk fel, petrezselymet finomra vágjuk.
  3. Olajon a pórét, a fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a zöldborsót, a paprikát, paradicsomot, sót és borsot, a petrezselyemzöld felét és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. Amikor majdnem kész, kóstoljuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a maradék petrezselymet, ha szükséges sózzuk és borsozzuk, ha megfőtt minden benne, kész, kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  4. Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
  5. A burgonyát kiszedjük a vízből, megpucoljuk, felkockázzuk, és elkeverjük a lecsós zöldborsós alappal, aminek kicsit alágyújtunk, kb 10 percig főzzük, hogy összefőhessen, ha kell fűszerezzük.
  6. Ha a tészta vize forr sót teszünk bele, a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és belekeverjük a burgonyás, lecsós alapba óvatosan.
  7. Forrón tálaljuk a lecsós, zöldborsós, burgonyás tésztát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3443
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Ajánló

Ha nagy pórénk van, mert bolti, v. piaci, elég az egy darab, a zöld részéből is vágjunk fel bele egy keveset, vékonyan felkarikázva, a világos zöld részéből. Nekem azért van kettő írva, mert a saját kertünkben ültettünk, és az nem nőtt akkorára, mint a bolti, ezért használtam fel kettő darabot. Finom nyári zöldséglevest kínáljuk előtte, vagy gyümölcslevest. Kínáljunk mellé kovászos uborkát. Tálaláskor a krémfehérsajt kockákkal megszórva kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
Éva-Anyóca 350 recept

A friss és finom zöldborsót, zöldpaprikát és paradicsomot szerettem volna egy laktató, és finom egytálételben tálalni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...