Lecsós-zöldborsós burgonyás tészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
28 kcal
-
80g póréhagyma21 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
160g zöldpaprika26 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
60g zöldborsó49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tészta371 kcal
-
220g burgonya127 kcal
-
0 kcal
Összesen
641
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
800g zöldpaprika131 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
1100g burgonya635 kcal
-
0 kcal
Összesen
3212
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
11.2g póréhagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
22.4g zöldpaprika4 kcal
-
11.2g paradicsom2 kcal
-
8.4g zöldborsó7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tészta52 kcal
-
30.8g burgonya18 kcal
-
0 kcal
Összesen
90
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 424.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 1710 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 3234 micro
Összesen
641
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3958.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 328 mg
-
Kálcium 565 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 737 mg
-
Foszfor 2067 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 637.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 71 mg
VÍZ
-
Összesen 2124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 736 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 948 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 993 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1811 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 605 micro
-
β-karotin 8550 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 16172 micro
Összesen
3212
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 288 micro
-
Lut-zea 453 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 db póréhagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
8 db zöldpaprika
-
4 közepes db paradicsom
-
11 közepes db burgonya
Elkészítés
- A burgonyát héjában kissé sós vízbe feltesszük főni fedő alatt, ha kész, kikapcsoljuk (30 perc, 150 -160 fokon).
- A pórét felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk, felkockázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, magos levét kinyomjuk, csak a húsát kockázzuk fel, petrezselymet finomra vágjuk.
- Olajon a pórét, a fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, beletesszük a zöldborsót, a paprikát, paradicsomot, sót és borsot, a petrezselyemzöld felét és kis lángon, fedő alatt puhára főzzük. Amikor majdnem kész, kóstoljuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, a maradék petrezselymet, ha szükséges sózzuk és borsozzuk, ha megfőtt minden benne, kész, kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
- Feltesszük a vizet forrni a tésztának.
- A burgonyát kiszedjük a vízből, megpucoljuk, felkockázzuk, és elkeverjük a lecsós zöldborsós alappal, aminek kicsit alágyújtunk, kb 10 percig főzzük, hogy összefőhessen, ha kell fűszerezzük.
- Ha a tészta vize forr sót teszünk bele, a tésztát előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, és belekeverjük a burgonyás, lecsós alapba óvatosan.
- Forrón tálaljuk a lecsós, zöldborsós, burgonyás tésztát.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3443
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.
Ajánló
Ha nagy pórénk van, mert bolti, v. piaci, elég az egy darab, a zöld részéből is vágjunk fel bele egy keveset, vékonyan felkarikázva, a világos zöld részéből. Nekem azért van kettő írva, mert a saját kertünkben ültettünk, és az nem nőtt akkorára, mint a bolti, ezért használtam fel kettő darabot. Finom nyári zöldséglevest kínáljuk előtte, vagy gyümölcslevest. Kínáljunk mellé kovászos uborkát. Tálaláskor a krémfehérsajt kockákkal megszórva kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
A friss és finom zöldborsót, zöldpaprikát és paradicsomot szerettem volna egy laktató, és finom egytálételben tálalni.