r
Nosalty Logó

Lecsós töltött csülök

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Myti
Lecsós töltött csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 645 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2643.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 1292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülökhús vastag belső részét hosszában kissé bevagdossuk, vigyázva, hogy a külső rész ép maradjon. Húsverő kalapáccsal kissé ellapítjuk.
  2. Apróra vágott hagymát a kis kockára vágott kiolvasztott szalonnán világosra sütjük, pirospaprikával meghintjük, és a paradicsomot és paprikát beletéve lecsót készítünk.
  3. Az áztatott, kicsavart zsemlével, meg a nyers tojással összekeverjük, megborsozzuk, sózzuk, és a csülök közepébe halmozzuk.
  4. A hús két szélét ráhajtva hústűvel összetűzzük. Nem baj, ha a két végén a töltelék kilátszik.
  5. A nyílással felfelé tűzálló tálba fektetjük, a babérlevelet és a borókabogyót (amit én imádok) mellédobjuk, egy kevés vízzel leöntve a sütőbe toljuk. Először erős, majd takarék lánggal pároljuk. Végül a fedőt levéve a húst megfordítjuk, és a sütőbe visszatolva megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2493
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csülök lecsósítása. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...