Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tarjához
-
200g sertéstarja372 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
34 kcal
A lecsóhoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
250g paprika41 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
34 kcal
-
82 kcal
A krumplihoz
Összesen
794
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tarjához
-
800g sertéstarja1488 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
A lecsóhoz
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
1000g paprika164 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
328 kcal
A krumplihoz
Összesen
3177
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tarjához
-
24.1g sertéstarja45 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0.5g mangalica zsír4 kcal
A lecsóhoz
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
30.1g paprika5 kcal
-
9g paradicsom2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3g gomba1 kcal
-
0.5g mangalica zsír4 kcal
-
1.5g mangalica szalonna10 kcal
A krumplihoz
Összesen
96
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.3 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 991.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 566 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 606.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 205 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 785 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 805 micro
Összesen
794
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169.2 g
Zsír
-
Összesen 207.3 g
-
Telített zsírsav 85 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3967.5 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 403 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 2264 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2424.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 633 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 820 mg
-
D vitamin: 277 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 475 micro
-
β-karotin 3140 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 3221 micro
Összesen
3177
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 233 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A tarjához
-
80 dkg sertéstarja
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
1 ek mangalica zsír
A lecsóhoz
-
2 közepes db vöröshagyma
-
10 közepes db paprika
-
3 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek mangalica zsír
-
5 dkg mangalica szalonna
A krumplihoz
Elkészítés
A tarjához
- A hússzeleteket egyenként megsózzuk, enyhén kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, őrlünk rá fekete borsot.
- Nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, és a húsra szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
- Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
- A lecsóhoz ahagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
- Közben a paprikákat felszeleteljük, és az üvegesre sült hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a felszeletelt fokhagymát. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük a paprikát, így elég levet enged, nem kell hozzá víz.
- Közben a felszeletelt, megtisztított gombát leforrázzuk, átmossuk, és hozzáadjuk a lecsónkhoz.
- Végül a nagyobb kockákra vágott paradicsommal főzzük, illetve összesütjük a lecsót.
- Amikor a lecsó elkészült, hozzáadjuk a sült hússzeleteket, és együtt sütjük néhány percig.
- A megmosott, héjas újkrumplikat vajjal, sóval és kevés vízzel feltesszük fedő alatt, közepes tűzön párolódni. Amikor a krumplik megpuhultak, hagyjuk avajban sülni.
- Tálaláskor a mutatóujjunkkal rányomva roppanthatunk rajta egyet, amitől megrepednek a krumlik. Így könnyebben megközelíthetőek :).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 12066
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tartalmas nyári, vasárnapi ebédnek készült. A hozzávalókat külön készítettem el, de a húst és a lecsót a legvégén néhány percig együtt sütöttem.