r
Nosalty Logó

Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.

NS
Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

794
Kalória
42.3g
Fehérje
41.3g
Szénhidrát
51.8g
Zsír
606.1g
Víz
169.3g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    606.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    2424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    820 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3221 micro
Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A tarjához

  1. A hússzeleteket egyenként megsózzuk, enyhén kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, őrlünk rá fekete borsot.
  2. Nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, és a húsra szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
  3. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
  4. A lecsóhoz ahagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
  5. Közben a paprikákat felszeleteljük, és az üvegesre sült hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a felszeletelt fokhagymát. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük a paprikát, így elég levet enged, nem kell hozzá víz.
  6. Közben a felszeletelt, megtisztított gombát leforrázzuk, átmossuk, és hozzáadjuk a lecsónkhoz.
  7. Végül a nagyobb kockákra vágott paradicsommal főzzük, illetve összesütjük a lecsót.
  8. Amikor a lecsó elkészült, hozzáadjuk a sült hússzeleteket, és együtt sütjük néhány percig.
  9. A megmosott, héjas újkrumplikat vajjal, sóval és kevés vízzel feltesszük fedő alatt, közepes tűzön párolódni. Amikor a krumplik megpuhultak, hagyjuk avajban sülni.
  10. Tálaláskor a mutatóujjunkkal rányomva roppanthatunk rajta egyet, amitől megrepednek a krumlik. Így könnyebben megközelíthetőek :).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tartalmas nyári, vasárnapi ebédnek készült. A hozzávalókat külön készítettem el, de a húst és a lecsót a legvégén néhány percig együtt sütöttem.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...