r
Nosalty Logó

Lecsós máj zablisztes nokedlivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sütőtök89
Lecsós máj zablisztes nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsós májhoz

A zablisztes nokedlihez

Összesen 697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsós májhoz

A zablisztes nokedlihez

Összesen 2785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A lecsós májhoz

A zablisztes nokedlihez

Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2230.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8426 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1570 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8263 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    1681 micro
  • β-crypt
    392 micro
  • Likopin
    2030 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8923.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    660 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    4557 mg
  • Nátrium
    2438 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1952.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    33703 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    631 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6281 micro
  • Kolin:
    2390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33052 micro
  • α-karotin
    480 micro
  • β-karotin
    6723 micro
  • β-crypt
    1567 micro
  • Likopin
    8119 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 2785 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1241 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    305 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A lecsós májhoz

A zablisztes nokedlihez

Elkészítés

A lecsós májhoz

  1. A májat mossuk meg, vágjuk kisebb darabokra (kb. falatnyira), és sózzuk meg. Hagyjuk állni egy tálban, míg megcsináljuk a lecsó-alapot. Ez pont 15 perc, ennyit kell állnia a májnak enyhén sózva, és ennyi kell a zöldségekhez is.
  2. A lecsóhoz vágjuk fel a hagymát félkarikára vagy még kisebbre (ízlés szerint), a paprikát is vékony csíkokra vagy karikákra, a paradicsomot kockára.
  3. A hagymát a felmelegített zsíron, egy nagy serpenyőben/wokban dinszteljük meg, és fonnyasszuk le kicsit (ne nagyon!!). Sózzuk-borsozzuk!
  4. Ha kezd puhulni-sülni, dobjuk rá a paprikát, majd legutoljára a paradicsomot. Azért kell utolsónak a paradicsomot beletenni, mert annak kell a legkevesebb idő a fonnyadáshoz, az a legvizesebb.
  5. Ha kész a lecsóalap, öntsük bele a májat is!
  6. Addig forgatjuk-kavarjuk közepes-nagy lángon, míg szépen át nem sül a máj. Ez kb. 10-15 perc lesz. Nem szabad párolni, de ne is égessük le.:)
  7. A galuskához a lisztet keverjük el a tojással, a sóval és annyi vízzel, hogy nyúlós, ruganyos, lágy alaptésztát kapjunk. Enyhén sós, forrásban levő vízbe szaggassuk bele. Ezt lehet késsel is, de legegyszerűbb galuskaszaggatóval.
  8. Főzzük meg őket! Akkor van kész, ha szépen feljöttek a víz tetejére, és 1-2 perce már ott úszkálnak. Szűrjük le, tálaljuk lehetőleg frissen!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5380
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Ajánló

Jó magyaros, nem egy könnyed kaja. Kiváló fogás nagyevőknek, vendégeknek, és mindenkinek, aki szereti a hasát! Nyugodtan sózzátok be a májat arra 15 percre, nem fog megkeményedni! Nagymamám és én is tanúsíthatom sokszori elkészítés után.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Anyukám és nagyszüleim konyhai tudásának legjava, ötvözve az enyémmel.:) Nagyon-nagyon-nagyon finom!! Ez nem kifejezés rá...:D Kikísérleteztünk egy egészséges nokedlit is, mert ugye hát magyar embör nokedli nélkül nem sokáig bírja, ehhez meg szuperul passzol, és gyakorlatilag szinte ugyanolyan, mint a hagyományos változat, Apu is tanúsította.:) Paleolit recept, a zab kompromisszumos alapanyag, tehát olykor nyugodtan ehetünk ilyet is! Nem csak zöldsalátából áll a világ.;)

Hozzávalók

A lecsós májhoz

A zablisztes nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...