r
Nosalty Logó

Lecsós fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Lecsós fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1107 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2003 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    370 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1145 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1497 micro
Összesen 553 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4006.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    2203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2290 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2993 micro
Összesen 1107 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst, egy tojást, az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a fűszereket jól összekeverjük, összegyúrjuk. Aki szereti, tehet bele egy megáztatott, kicsavart zsemlét is.
  2. Egy tűzálló tálat jól kiolajozzuk, belesimítjuk a húsos masszát. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  3. Közben előkészítjük a kész lecsót, ha nincs, elkészítjük friss alapanyagokból. Belekeverünk egy tojást.
  4. A lecsót a hús tetejére simítjuk, újabb 15 percig sütjük.
  5. A sajtot megreszeljük, a lecsó tetejére szórjuk. Most már csak addig sütjük, míg szépen megolvad. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2507
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 15.

Ajánló

Ha hagyjuk kihűlni, kis darabokra vágva kiváló vendégváró falatkák. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsós fasírt
8zsuzsa8 210 recept

Régi, családi recept, hidegen-melegen egyaránt jó. Kész lecsót használok, nyár végén teszem el. Nyáron 4 db paprikából, két db paradicsomból, kis fej hagymából készítem el a lecsót hozzá. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...